12 Μαρτίου 2012

Στην κρίση έχτισε ο Περικλής τον Παρθενώνα !!!

Παραθέτω αυτούσιο από την σημερινή Καθημερινή το άρθρο της αμερικανικής εφημερίδας "The New York Times" γιατί νομίζω ότι λέει κάποιες αλήθειες:

"Αναμφίβολα η Ελλάδα ζούσε κατά τρόπο οικονομικώς άφρονα. υπεράνω των δυνατοτήτων της, και είχε απόλυτη ανάγκη δομικών μεταρρυθμίσεων. Η χώρα, άλλωστε, βρισκόταν πάντα σε άθλια χάλια. Έχουν δίκιο οι Ρεπουμπλικανοί, που βλέπουν στην Ελλάδα τις συνέπειες μιας υπερβολικά γενναιόδωρης κυβέρνησης. Ο δημόσιος τομέας διογκώθηκε, οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις προκαλούν απορία και οι άκαμπτοι κανόνες της αγοράς υποσκάπτουν την ανταγωνιστικότητα. Το πρόβλημα...................
 ωστόσο δεν είναι το "κράτος πρόνοιας". Άλλωστε στην Ελλάδα αυτό το κοινωνικό δίχτυ προστασίας είναι πολύ μικρότερο από ό,τι στη βόρεια Ευρώπη. Το πρόβλημα είναι η διαφθορά, η αναποτελεσματικότητα και ένα σύστημα όπου η τήρηση των νόμων είναι προαιρετική. Όμως, αντί για δομικές μεταρρυθμίσεις και αποτελεσματικότερη πάταξη της φοροδιαφυγής, αυτό που έγινε είναι οι περικοπές στον προϋπολογισμό. Και η λιτότητα εν μέσω ύφεσης επιδεινώνει τα πράγματα. Η πρώτη οικονομική κρίση στον δυτικό κόσμο καταγράφηκε τον 5ο αιώνα π.Χ. Μόνο που τότε η Αθήνα, υπό τον Περικλή δεν ακολούθησε την πολιτική των περικοπών, αλλά έχτισε τον Παρθενώνα".
Πηγή: navarino-s

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες