27 Μαρτίου 2012

Ενεργοποίηση δικαιωμάτων 2012

Νέες περιπέτειες περιμένουν φέτος αρκετούς από τους δικαιούχους αγροτικών επιδοτήσεων, καθώς για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων μέσω ΟΣΔΕ είναι απαραίτητο πλέον να κατατίθενται και τα έντυπα Ε9.
Όσοι λαμβάνουν επιδοτήσεις πρέπει να αποδεικνύουν ότι είναι ιδιοκτήτες ή ενοικιαστές γης στην οποία αντιστοιχούν οι ενισχύσεις.Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι όσοι λαμβάνουν επιδοτήσεις χρειάζονται να αποδεικνύουν ότι είναι ιδιοκτήτες της γης στην οποία αντιστοιχούν οι ενισχύσεις τους ή ότι την ενοικιάζουν. Με μια πρώτη ματιά αυτό φαίνεται απλό. Είναι όμως χιλιάδες οι οικογένειες στις οποίες άλλοι εμφανίζονται ως ιδιοκτήτες της γης και άλλοι ως καλλιεργητές – δικαιούχοι επιδοτήσεων, πράγμα που........................ είναι νόμιμο. Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί φέτος οι δικαιούχοι χρειάζεται να καταθέτουν και αντίγραφα των εντύπων Ε9 τα οποία ως γνωστό υποβάλλουν στις Εφορίες για να παρουσιάζουν τα περιουσιακά στοιχεία τους.
Το πρόβλημα όμως είναι ότι πολλοί δικαιούχοι άλλα εμφανίζουν στο Ε9 και άλλα στα δικαιολογητικά τους για τις επιδοτήσεις. Για παράδειγμα, πολλά μέλη αγροτικών οικογενειών που δεν ασκούν γεωργική δραστηριότητα εμφανίζουν στο Ε9 την περιουσία που έχουν κληρονομήσει από τους γονείς τους, αλλά τις επιδοτήσεις φαίνεται να εισπράττουν π.χ. οι πατεράδες τους, αφού εκείνοι καλλιεργούν τη γη. Κι όλα αυτά μέχρι τώρα ήταν τυπικά εντάξει. Από φέτος όμως τα μέλη των αγροτικών οικογενειών (συνήθως ετεροεπαγγελματίες) χρειάζεται να εμφανίσουν ότι…εκμισθώνουν τη γη αυτή στους γονείς τους για να συνεχίσουν να λαμβάνουν εκείνοι τις επιδοτήσεις, αποφεύγοντας μεταβιβάσεις δικαιωμάτων οι οποίες συνήθως δημιουργούν προβλήματα, όχι σε σχέση με τη νομιμότητα, αλλά σχετικά με την κρατική γραφειοκρατία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες