28 Ιανουαρίου 2012

Θρίλερ με 100 λαθρομετανάστες στην Πύλο!!!


Συνεχίζεται το θρίλερ με το πλοιάριο που μεταφέρει περίπου 100 λαθρομετανάστες. Ο καπετάνιος του πλοιαρίου που είχε παραμείνει για πολλή ώρα στα ανοιχτά της Πύλου, έβαλε πλώρη, λίγο μετά τις 8 το βράδυ για τα ιταλικά παράλια, παρά τις υποδείξεις του Λιμενικού Σώματος να κατευθυνθεί στο λιμάνι της πόλης.

Ο καπετάνιος, κάποια στιγμή, ακινητοποίησε το πλοιάριο 30 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Πύλου και σταμάτησε να απαντά στις εντολές των λιμενικών.
Αυτή τη στιγμή παρακολουθείται διακριτικά ενώ στην περιοχή αναμένονται άλλα τρία σκάφη με κλιμάκια των ειδικών αποστολών.
Το σκάφος με τους λαθρομετανάστες είχε κατεύθυνση την Ιταλία και εντοπίστηκε το μεσημέρι από ελικόπτερο στα ανοιχτά του Μεσσηνιακού Κόλπου.
Οι έρευνες για τον εντοπισμό του στη θαλάσσια περιοχή, κοντά στη νησίδα Βενέτικο, ξεκίνησαν, όταν κάποιος από τους επιβαίνοντες έκανε κλήση από το κινητό του στην αστυνομική διεύθυνση και δήλωσε ότι το πλοιάριο με δεκάδες άτομα, βρίσκεται σε δυσχερή θέση.
Την ίδια ώρα οι πενήντα οχτώ λαθρομετανάστες, διαφόρων εθνικοτήτων, που εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν πεζή από άνδρες της λιμενικής αρχής στο Γύθειο, στο οδικό δίκτυο από Μαρμάρι προς Βάθεια στην ανατολική Μάνη, φέρεται, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, να έχουν σχέση με την ίδια υπόθεση.
Οι λαθρομετανάστες είχαν ξεκινήσει με φορτηγό από την Αθήνα με προορισμό το Γύθειο προκειμένου να επιβιβαστούν στο ίδιο σκάφος που θα τους μετέφερε στην Ιταλία, αλλά ωστόσο δεν χωρούσαν.
Οι λαθρομετανάστες που είναι καλά στην υγεία τους, έχουν οδηγηθεί και κρατούνται σε ειδικό χώρο στο λιμεναρχείο.
Πρόκειται κατά δήλωσή τους, καθώς δεν είχαν έγγραφα επάνω τους, για 44 υπηκόους από το Αφγανιστάν, 3 από το Μπαγκλαντές, 4 από το Μαρόκο και 7 από το Πακιστάν.
 
Από ΕΘΝΟΣ.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες