22 Δεκεμβρίου 2011

Oποιος κάνει λάθη είναι υπόλογος έναντι του έθνους

OI ομολογίες υπουργών της κυβέρνησης (παρούσας και προηγούμενης) ότι έγιναν λάθη δεν πρέπει να περάσουν απαρατήρητες. Το ίδιο δεν πρέπει να περάσουν απαρατήρητες οι ανάλογες ομολογίες διεθνών πολιτικών και οικονομικών κύκλων με το ίδιο μήνυμα. Ο ελληνικός λαός οφείλει να ανοίξει «βιβλίο λαθών», το οποίο κάποια μέρα, ..............................
ελπίζουμε σύντομα, θα αξιολογηθεί όταν θα καταλογισθούν οι τελικές ευθύνες και θα επιμερισθούν οι ποινές. Oπως ανερυθρίαστα ανέφερε ο ανεκδιήγητος Στρος-Καν ότι μας επιβλήθηκε ποινή στο επιτόκιο δανεισμού μας για να τιμωρηθούμε για τις «αμαρτίες» μας (η λέξη δική του), έτσι κι εμείς ανοίγουμε το κεφάλαιο τιμωρίας των εγκληματικών πράξεων εναντίον ενός ολόκληρου λαού, που διαλύθηκε επειδή μερικοί εξέλαβαν πολύ ελαφρά τον ρόλο τους ως κυβερνήτες.
Πρώτα οι Eλληνες υπόλογοι: Κανένας απ'Α όσους ομολογούν αδυναμίες δεν πρέπει να ξαναψηφισθεί από τον ελληνικό λαό ούτε για κοινοτάρχης, πολλώ δε μάλλον για αρχηγός κόμματος εξουσίας που θα μπορούσε να γίνει ξανά ακόμη και πρωθυπουργός! Κάναμε το λάθος να εμπιστευτούμε ως κυβερνήτες αυτούς που ευθύνονται για την καταστροφή της ελληνικής οικονομίας. Ας μην ξαναγίνει ποτέ πια τέτοιο λάθος. Επίσης εγγραφόμενες οι πράξεις τους στο «βιβλίο λαθών», θα πρέπει να τύχουν διερεύνησης και δικαστικής επιδίωξης αποζημιώσεων υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου για πράξεις και παραλείψεις που το εζημίωσαν. Δεν είναι δυνατόν ένας διευθυντής επιχείρησης να οδηγείται στη φυλακή για ποινικό αδίκημα όταν αμελεί (λάθος έκανε και αυτός!) να υποβάλει δήλωση ΦΠΑ, αλλά αντίθετα να τη «βγάζει καθαρή» ένας ολόκληρος υπουργός όταν ομολογεί σαν να μη συμβαίνει τίποτα πως «κάναμε λάθη, αλλά εγώ έκανα τη δουλειά μου στο Yπουργικό Συμβούλιο». Θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις όποιος γνώριζε τα λάθη, αλλά απέκρυπτε την αλήθεια από τον ελληνικό λαό, συνέχιζε να υπογράφει λάθος πράξεις, που είχαν καταστροφικές συνέπειες για εκατομμύρια ζωές και εισοδήματα πολιτών και συνέχιζε να διαχειρίζεται δημόσιες υποθέσεις.

Κατόπιν, σε διεθνές επίπεδο, η Ελλάδα πρέπει να διερευνήσει τη δυνατότητα προσαγωγής σε δίκη όλων των πολιτικών και οικονομικών παραγόντων που ομολόγησαν «λάθη» στους χειρισμούς της ελληνικής κρίσης. Οι επίτροποι, οι κυβερνήτες και τα άλλα μέλη των ευρωπαϊκών οργάνων οφείλουν να απολογηθούν για τα λάθη και τις παραλείψεις τους. Η απολογία τους γίνεται ήδη ενώπιον της ιστορίας. Αλλά δεν είναι αδιανόητη η εκδοχή της προσφυγής προς το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης (όπως μας προσήγαγε η γειτόνισσά μας ΠΓΔΜ) για δόλο, αμέλεια και ζημία σε βάρος της χώρας μας.

Η ιστορία διδάσκει πως τελικά η δικαιοσύνη απονέμεται. Oποιος κάνει τέτοια λάθη πρέπει να πηγαίνει στο σπίτι του, αφού τιμωρηθεί όπως του αρμόζει
 Express.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες