14 Δεκεμβρίου 2011

Απίστευτη ταλαιπωρία στο Κ.Υ. Γαργαλιάνων

Αυτή τη στιγμή στο Κέντρο Υγείας Γαργαλιάνων υπάρχει μόνο ένας παθολόγος και ένας παιδίατρος, ενώ ενισχύεται με μια αγροτική γιατρό που έρχεται από το Κ.Υ. Φιλιατρών, και κάθε Δευτέρα και Παρασκευή με μια αγροτική γιατρό από το Αγροτικό Ιατρείο Πύργου. Για να καλυφθούν οι εφημερίες επιστρατεύεται ο γενικός γιατρός του Περιφερειακού Ιατρείου Χώρας και 8 μέρες κάθε μήνα καλύπτει τις ανάγκες ένας αγροτικός γιατρός του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας. Υπάρχουν 3 θέσεις κενές αυτή την στιγμή από τις οποίες η μία είναι γιατρού που απουσιάζει με άδεια λοχείας και επιστρέφει στις 24 Φεβρουαρίου, ενώ οι άλλες δύο είναι αγροτικών γιατρών που.......................
αν και έχουν προκηρυχθεί επανειλημμένα δεν έχουν ακόμη καλυφθεί. Σαν να μην έφταναν όμως όλα αυτά, τις τελευταίες μέρες έχουν παρουσιαστεί και σημαντικές ελλείψεις σε υλικά, όπως γάζες και ράμματα.
Οι κάτοικοι της περιοχής ζητούν την ενίσχυση του Κ.Υ. προκειμένου να έχουν μια αξιοπρεπή αντιμετώπιση στον τομέα της υγείας. Το Κ.Υ. Γαργαλιάνων έχει σημαντική κίνηση αφού μόνο στο πρώτο δεκάμηνο του έτους -δηλαδή μέχρι και τον Οκτώβριο- είχαν περάσει από τακτικά ιατρεία 13.070 ασθενείς που εξυπηρετήθηκαν μόνο από τον παθολόγο και τον παιδίατρο, 7.852 ήταν τα επείγοντα περιστατικά, ενώ έχουν γίνει 15.420 συνταγογραφίες από τους αγροτικούς γιατρούς. Τα αντίστοιχα στοιχεία για το Περιφερειακό Ιατρείο Χώρας είναι 4.909 τακτικά ιατρεία, 427 επείγοντα και 12.662 συνταγογραφήσεις.
πηγή Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες