9 Νοεμβρίου 2011

Αγροτικές Επιδοτήσεις


Σε σήριαλ έχει εξελιχθεί το θέμα της καταβολής των αγροτικών επιδοτήσεων με τις συνεχείς αναβολές. Χθες, πληροφορίες ανέφεραν ότι το 50% των χρημάτων ενδέχεται να μπει στους τραπεζικούς λογαριασμούς των παραγωγών μέχρι το τέλος της εβδομάδας, ενδεχόμενα την Τετάρτη 9 ή την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου.
Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας και γενικός γραμματέας της ΠΑΣΕΓΕΣ Βασίλης Κοζομπόλης, μας είπε: «Υπάρχει μια πληροφορία από το διοικητή της Αγροτικής, τον κ. Πανταλάκη, ότι η ΑΤΕ θα μπορέσει να προχωρήσει στην πληρωμή εντός της εβδομάδας».
Για την Τετάρτη έκανε λόγο δημοσίευμα............
της ιστοσελίδας agronews.gr, όπου χθες το πρωί αναφερόταν: «Να πληρωθεί μέχρι την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου η προκαταβολή της ενιαίας ενίσχυσης (50%) στους αγρότες δρομολογεί το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, καθώς υπογράφτηκαν οι απαραίτητες αποφάσεις και εφόσον ομαλοποιηθεί η κατάσταση στο πολιτικό σκηνικό και δεν υπάρξουν αλλαγές στην πλατεία Βάθης. Από την πλευρά της, η ΑΤΕbank δεσμεύεται ότι έχει συγκεντρώσει το απαιτούμενο ποσό των 1,1 δισ. ευρώ και ότι θα μπορεί να προχωρήσει στην πίστωση των λογαριασμών των παραγωγών, εκτός απροόπτου ως την Τετάρτη.

Ωστόσο, τα αρχικά σενάρια μιλούσαν για καθυστέρηση της πληρωμής της προκαταβολής στους αγρότες, δεδομένου ότι το οικονομικό περιβάλλον έχει επιδεινωθεί σε τέτοιο βαθμό, που η ATEbank δε θα μπορούσε σε αυτή τη φάση να βρει ολόκληρο το ποσό των 1,1 δισ. ευρώ από τη διατραπεζική αγορά, ενώ παράλληλα είχαν κλείσει και οι “κάνουλες” της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας».
πηγή Πλάτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες