5 Νοεμβρίου 2011

Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου: Σε ύψος ρεκόρ η παραγωγή ελαιολάδου

Σε ύψος-ρεκόρ αναμένεται να φτάσει φέτος η παγκόσμια παραγωγή ελαιόλαδου, σύμφωνα με το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιόλαδου, που προβλέπει ότι θα ξεπεράσει τα 3 εκατ. τόνους. Αυτό δήλωσε ο Πρόεδρος του Συμβουλίου κ. Barjol στο πλαίσιο του 4ου Διεθνούς Συνεδρίου OLIVEBIOTEQ 2011 που διοργανώνεται στα Χανιά από το Ινστιτούτο Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών.
Μάλιστα πλέον –σύμφωνα με τον κ. Barjol- μπαίνουν πολύ δυναμικά στην παραγωγή ελαιόλαδου η Τουρκία, η Τυνησία και το Μαρόκο, ενώ οι εκτιμήσεις για την φετινή παγκόσμια παραγωγή ελαιόλαδου δημιουργούν έντονη ανησυχία για την πορεία των τιμών παραγωγού...............



Ο Πρόεδρος του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιόλαδου –ερωτώμενος σχετικά με την πρόσφατη απόφαση της Ε.Ε. για ιδιωτική αποθεματοποίηση 100.000 τόνων παρθένου ελαιόλαδου- σημείωσε ότι το μέτρο αυτό δεν φαίνεται να αποδίδει και να επηρεάζει ανοδικά τις τιμές παραγωγού.

Κατά την πρώτη ημέρα του διεθνούς συνεδρίου OLIVEBIOTEQ 2011, αναλύθηκαν όμως από τον Υποδιευθυντή της DG AGRI C2 της Ε.Ε. (υπεύθυνος για την ΚΑΠ για ελιά και ελαιόλαδο) κ. R. Van der Stappen, οι προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αναθεώρηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της Ε.Ε. για την περίοδο 2013-2020.
Όπως τονίστηκε οι άμεσες ενισχύσεις των αγροτών παραμένουν αλλά αλλάζει ο τρόπος καταβολής τους.

Πλέον θα δίδεται στους δικαιούχους μια βασική οικονομική ενίσχυση, ενώ θα χορηγούνται και επιπλέον ενισχύσεις που θα είναι συνδεδεμένες με ορθές γεωργικές πρακτικές και την πράσινη ανάπτυξη.

Παράλληλα θα ενισχυθούν περαιτέρω οι νέοι αγρότες αλλά και οι αγρότες ορεινών και μειονεκτικών περιοχών ενώ θα γίνουν μεγάλες περικοπές σε όσους λαμβάνουν ενιαία ενίσχυση άνω των 150.000 Ευρώ και θα κοπεί η ενιαία ενίσχυση σε όσους ελάμβαναν πάνω από 300.000 Ευρώ ετησίως.

Πηγή: neatv.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες