25 Αυγούστου 2011

Συνάντηση Κόλλια στους Γαργαλιάνους για αθλητικά, αγροτικά και νομιμοποιήσεις γεωτρήσεων και πηγαδιών.

Δύο διαδοχικές συναντήσεις  με τοπικούς φορείς, είχε στο Δημαρχείο Γαργαλιάνων, ο Δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας.
Συγκεκριμένα: 
1.           Η πρώτη συνάντηση έγινε με τα Διοικητικά Συμβούλια του Αθλητικού Ομίλου Γαργαλιάνων «ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ» και της Αθλητικής Ένωσης Γαργαλιανων.
Τα κύρια ζητήματα που απασχόλησαν τη σύσκεψη ήταν αφενός μεν, η οργάνωση και ο συντονισμός της διαχείρισης των αθλητικών χώρων Γαργαλιάνων (Γήπεδο ποδοσφαίρου, κλειστό γήπεδο και Γυμναστήριο) και αφετέρου, η αναβάθμιση των.......
γηπεδικών εγκαταστάσεων (κατασκευή κερκίδων και φωτισμός). Για το πρώτο ζήτημα, αποφασίστηκε η συγκρότηση Διαχειριστικής Επιτροπής στα πλαίσια του νεοσυσταθέντος Νομικού Προσώπου του Δήμου Τριφυλίας, ενώ  για το δεύτερο ανατέθηκε ήδη στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου η σύνταξη σχετικών μελετών.
2.           Η δεύτερη συνάντηση έγινε με τον Αγροτικό Σύλλογο Γαργαλιάνων. Η συζήτηση ήταν ουσιαστική και κάλυψε μια ευρεία «γκάμα» θεμάτων που απασχολούν τους παραγωγούς της Τριφυλίας, όπως είναι η διαχείριση των μαύρων πλαστικών που παραμένουν ακόμη εν πολλοίς στα χωράφια, η επαναλειτουργία του Αγροτικού Ινστιτούτου Φιλιατρών, η διεκδίκηση της δημιουργίας Δημοπρατηρίου στην αγροτομάνα Τριφυλία, η προβολή των τοπικών αγροτικών προϊόντων, η αγροτική οδοποιϊα κ.α.
               Από την πλευρά του Δημάρχου, δηλώθηκε ότι ήδη είναι ειλημμένη η απόφαση για την επαναλειτουργία του Αγροτικού Ινστιτούτου Φιλιατρών, ότι θα συνεχισθούν οι προωθητικές δράσεις του Δήμου για τα τοπικά αγροτικά προϊόντα και ότι σε συνεννόηση και συνεργασία με τους Αγροτικούς Συλλόγους και τους Συνεταιρισμούς θα διαμορφώσει συγκεκριμένο πλαίσιο διεκδίκησης του Δημοπρατηρίου.  Ενημέρωση έγινε για τη λειτουργία του νεοσύστατου Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Τριφυλίας, ο οποίος ήδη – αλλά πολύ περισσότερο στην πλήρη ανάπτυξή του – αποτελεί ένα σταθερό σύμμαχο των αγροτών μας στα πλαίσια των κατά νόμον αρμοδιοτήτων του.
              Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για την πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση για την πλήρη αποτύπωση – νομιμοποίηση των γεωτρήσεων. Από τη συζήτηση προέκυψε ότι υπάρχει κενό ουσιαστικής ενημέρωσης για τις απαιτούμενες συγκεκριμένες ενέργειες, ενώ το προβλεπόμενο κόστος διαφαίνεται ιδιαίτερα υψηλό.
                      Από την πλευρά του ο Δήμαρχος δήλωσε ότι θα ζητήσει άμεσες διευκρινίσεις  από τους αρμόδιους κρατικούς και περιφερειακούς  φορείς για το συγκεκριμένο ζήτημα, ότι οι αγρότες και οι παραγωγοί δεν αντέχουν να επωμισθούν νέα οικονομικά βάρη και ότι θα είναι συμπαραστάτης σε όποιες κινήσεις αποφασίσουν οι ίδιοι οι αγρότες μέσα από τις οργανώσεις τους.
              Στις συναντήσεις αυτές το Δήμαρχο πλαισίωναν ο Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Γαργαλιάνων κ. Στάθης Ανδρινόπουλος, ο Δημοτικός Σύμβουλος και πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου Τριφυλίας κ. Γιάννης Κατσούλας, ο Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος του Συνδέσμου Ύδρευσης κ. Θεόδωρος Δεληγιάννης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Γιάννης Αδρακτάς και Καλλίνικος Κυριακουλόπουλος και ο Πρόεδρος του τοπικού Συμβουλίου Γαργαλιάνων κ. Κωστής Αβδίκος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες