4 Αυγούστου 2011

"Τα Φορτηγά και άλλες ιστοριες" επανακυκλοφορεί απο τις εκδόσεις "Ἁπόπειρα"

Πριν από μερικά χρόνια ο συγχωριανός μας Δημήτρης Κουκουλάς κυκλοφόρησε το πρώτο του βιβλίο με τίτλο "Τα φορτηγά και άλλες ιστορίες".  Από τότε, αυτό το βιβλίο έπεσε σε χέρια ραδιοφωνικών παραγωγών που του αφιέρωσαν ολόκληρες εκπομπές. Παρουσιάστηκε από διάφορα έντυπα και συζητήθηκε. Όσοι ενδιαφέρθηκαν μετά να το βρουν δεν μπορούσαν αφού είχε εξαντληθεί. Κάποια στιγμή έπεσε τυχαία στα χέρια των υπευθύνων των εκδόσεων "Απόπειρα" και ζήτησαν από τον συγγραφέα να το επανεκδόσουν. Έτσι σήμερα "Τα φορτηγά και άλλες ιστορίες" επανακυκλοφορεί και όσοι θέλουν να βρουν ένα βιβλίο παρακαταθήκη για τον τόπο μας και την σύγχρονη λογοτεχνία μπορούν να απευθυνθούν στα κεντρικά βιβλιοπωλεία της Αθήνας και για τα περιφερειακά να ζητήσουν πληροφορίες από τις εκδόσεις "Απόπειρα" Ναβαρίνου 18-20, Αθήνα 106 80, Τηλέφωνο 210 36 40 817, e-mail apopeira@hotmail.com, blog http://apopeirates.blogspot.com/
Δελτίο τύπου του εκδοτικού οίκου
Στιγμιότυπα από τα παιδικά και εφηβικά χρόνια του συγγραφέα στην ελληνική επαρχία — ένα χωριό της Μεσσηνίας, που θα μπορούσε να ήταν ένα οποιοδήποτε χωριό της Ελλάδας — τη δεκαετία  '57-67. Η πραγματικότητα της Ελλάδας εκείνης της εποχής αποκτά μέσα από την αφήγηση του Δημήτρη Κουκουλά νέες διαστάσεις συναρπαστικές, και συχνά πολύ πολύ αστείες. Κωμωδίες και δράματα που μπλέκονται αξεχώριστα, με πρωταγωνιστές πρόσωπα καθημερινά και συνηθισμένα, αλλά και τύπους παράξενους και ξεχωριστούς. Απ’ όλα έχει ο μπαξές !
Έχει τα φορτηγά ! Που σαν παράξενοι επισκέπτες από κόσμους μακρινούς αργοσέρνονται στη δημοσιά μέσα σε σύννεφα σκόνης. Τραβάνε τους πιτσιρικάδες σαν μαγνήτες, ένα σμήνος από κουρεμένα κεφάλια, κοντά παντελόνια με τιράντες και γρατζουνισμένα γόνατα, που χύνονται πίσω τους για να τα καβαλήσουν : να κρεμαστούν από την πόρτα ή να σαλτάρουν στο κασόνι. Έχει τα θεάματα ! Στα καφενεία ο « σινεμάς », οι πλανόδιοι θίασοι και ο καραγκιόζης, οι παλαιστές και οι φακίρηδες. Εικόνες που τυλίγουν με τη μαγεία τους και ανοίγουν νέους ορίζοντες στα όνειρα της παιδικής παρέας. Έχει και τα μπάνια ! Στη θαλάσσα, οι ασκήσεις των πεζοναυτών του έκτου στόλου με εκείνα τα φαρδιά αποβατικά και τα θορυβώδη ελικόπτερα που μαστιγώνουν καταιγιστικά τον αέρα, ένα ζωντανό « προσεχώς » από το « Αποκάλυψη τώρα ! ».
Τα φορτηγά είναι από τα μυθιστορήματα που συγκινούν τον αναγνώστη και διαβάζονται μονορούφι. Ο Δημήτρης Κουκουλάς αντί για σοβαροφάνεια διαθέτει χιούμορ και μιλά σ’ ένα ευρύ αναγνωστικό κοινό που διαπερνά γούστα, κοινωνική θέση, επίπεδο μόρφωσης.
Ο Δημήτρης Κουκουλάς γεννήθηκε στη Μεσσηνία το 1947. Σπούδασε οικονομικά στο πανεπιστήμιο Πειραιά. Γνωστός και πολυγραφότατος blogger με το ψευδώνυμο navarino-s, όπου καταπιάνεται με ποικιλία θεμάτων από κινηματογράφο και λογοτεχνία μέχρι αθλητισμό, μαγειρική και λαογραφία. Τα
φορτηγά και άλλες ιστορίες είναι το πρώτο του βιβλίο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες