12 Ιουλίου 2011

Πρόγραμμα ανάδειξης της μεσσηνιακής γαστρονομικής παράδοσης.

Το πρόγραμμα "Ανάδειξη και Καθιέρωση της Μεσσηνιακής Γαστρονομικής Παράδοσης" παρουσιάστηκε σε εκδήλωση στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο στην Αθήνα, την Τετάρτη 6 Ιουλίου.
Οι στόχοι του προγράμματος, που πραγματοποιείται σε τρεις φάσεις, αφορούν στην αναβίωση και αξιοποίηση των τοπικών συνταγών και προϊόντων της Μεσσηνίας, καθώς και στην ανάδειξη της Μεσσηνιακής Κουζίνας, ως μίας από τις καλύτερες κουζίνες της Μεσογείου.
Η πρώτη φάση του προγράμματος περιελάμβανε.......
την προκήρυξη ανοικτού διαγωνισμού παραδοσιακών μεσσηνιακών συνταγών, κατά τον οποίο συνολικά συγκεντρώθηκαν 265 συνταγές. Στη δεύτερη φάση πραγματοποιήθηκε η αξιολόγηση των συνταγών από κορυφαίους και αναγνωρισμένους Έλληνες Chef και κριτικούς γεύσης. Η επιτροπή των κριτών κατέληξε στις δέκα κορυφαίες συνταγές, οι οποίες παρουσιάστηκαν από τους διαγωνιζόμενους, σε σχετική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Costa Navarino στις 29 Μαΐου.
Η επιτροπή απαρτίζεται από τους: Λευτέρη Λαζάρου, βραβευμένο με Χρυσό Σκούφο και ένα αστέρι Michelin και ιδιοκτήτη του εστιατορίου Βαρούλκο, Χριστόφορο Πέσκια, βραβευμένο επίσης με Χρυσό Σκούφο και ιδιοκτήτη των εστιατορίων ΠBox, Αχιλλέα Παπαχρήστο, Chef του εστιατορίου Dionysos-Zonar’s και Δόξη Μπεκρή, Executive Chef, Starwood Hotels & Resorts, Costa Navarino. Στην τελική αξιολόγηση συμμετείχαν επίσης οι δημοσιογράφοι και κριτικοί γεύσης του περιοδικού Αθηνόραμα κ. Διονύσης Κούκης, (Πρόεδρος της επιτροπής αξιολόγησης των Χρυσών Σκούφων) και Δημήτρης Αντωνόπουλος, (μέλος της ίδιας επιτροπής).
Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε και υλοποιείται από τo Επιμελητήριο Μεσσηνίας και το Navarino Foundation και τελεί υπό την Αιγίδα των Βραβείων "Χρυσοί Σκούφοι-Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας" του περιοδικού Αθηνόραμα και του Πολιτιστικού Οργανισμού Δρόμοι της Ελιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες