7 Ιουλίου 2011

Μεγαλο πληγμα για τη Τριφυλια το τελος του Νοσοκομειου Κυπαρισσίας

Εδώ και καιρό, έχουμε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου, για την επικείμενη υποβάθμιση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας.Η Τριφυλία δέχεται ακόμα ένα μεγάλο πλήγμα, με την αλόγιστη αφαίμαξη υπηρεσιών που συντελείται το τελευταίο διάστημα.
Κανείς δεν μπορεί να νιώθει ικανοποιημένος από τις διαβεβαιώσεις και τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν, για ένα νοσοκομείο το οποίο παρέχει υπηρεσίες υγείας σε έναν τεράστιο αριθμό συμπολιτών μας από την Πύλο μέχρι την Ηλεία.....

Η ΝΟ.Δ.Ε. Μεσσηνίας σε επικοινωνία με τον Αναπληρωτή Υπεύθυνο του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης της Υγείας, βουλευτή Β Αθηνών κ. Γεράσιμο Γιακουμάτο, εξέθεσε τη σπουδαιότητα διατήρησης του νοσοκομείου Κυπαρισσίας, τα προβλήματα που θα ανακύψουν από τις επιχειρούμενες αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση και ζήτησε να γίνουν συντονισμένες ενέργειες έτσι ώστε το νοσοκομείο Κυπαρισσίας να μην μετατραπεί σε μονάδα βραχείας νοσηλείας και αποκατάστασης με χειρουργεία μιας ημέρας όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται.
Η υποβάθμιση και το κλείσιμο περιφερειακών νοσοκομείων, δεν αποτελούν πανάκεια στην οικονομία κλίμακας που επιχειρεί το Υπουργείο Υγείας. Διότι στην Υγεία δεν χωρούν εκπτώσεις. Ας επιχειρήσουν πρώτα να σταματήσουν τις αλόγιστες σπατάλες και την κακοδιαχείριση κι ύστερα με δημόσιο, εμπεριστατωμένο και ειλικρινή διάλογο να προχωρήσει κάθε αλλαγή στην κατεύθυνση της βελτίωσης των υπηρεσιών υγείας.
πηγή: Εφημερίδα Σημαία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες