10 Ιουνίου 2011

O Aγροτικός σύλλογος Φιλιατρών για τα διατροφικά σκάνδαλα

Προς:
Υπουγείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων
Υφυπουργούς
Γενικό Γραμματέα
Κοινοβουλευτικές ομάδες

Για άλλη μία φορά αποδεικνύεται ότι .........


τα διατροφικά σκάνδαλα που προκύπτουν κατα καιρούς δεν προέρχονται από την πρωτογενή παραγωγή προϊόντων.
Έτσι και πρόσφατα μετά τους θανάτους στην Γερμανία πολύ εύκολα οι φίλοι μας οι Γερμανοί έριξαν τις ευθύνες στα βιολογικά προϊόντα της Ισπανίας και μάλιστα προέτρεπαν τον κόσμο να μην καταναλώνει αγγούρια ντομάτες και μαρούλια.

Μετά από αυτές τις προτροπές πλήγηκαν κατ αρχήν οι ισπανοί παραγωγοί. Η Ισπανία όμως μέσω των φορέων της ζήτησε αποζημίωση απο την Ε.Ε.
Αμέσως μετά ήρθε η και η σειρά η δική μας. Οι εξαγωγές προς Ρωσσία - βουλγαρία- Ρουμανία αγγουριών κυρίως και ντομάτας σταμάτησαν μαχαίρι.

Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι οι μικρές κάτω του κόστους παραγωγής τιμές που απολαμβάναμε μηδενίστηκαν.
Τα προϊόντα μας πλημμύρισαν την εσωτερική αγορά και οι Έλληνες καταναλωτές έχουν φοβηθεί από την τρομολαγνεία των ΜΜΕ και δεν αγοράζουν κηπευτικά. Οι τιμές πλέον είναι τέτοιες που δεν μας επιτρέπουν όχι να ζήσουμε τις οικογένειες μας αλλά ούτε να ανταποκριθούμε στοιχειωδώς στις καλλιεργητικές υποχρεώσεις.

Ζητάμε λοιπόν από την Ελληνική πολιτεία να σκύψει με ενδιαφέρον πάνω από την μόνη παραγωγική τάξη δηλαδή των αγροτών που προσφέρει πραγματικά στην Εθνική οικονομία.Ζητάμε να απαιτήσετε οικονομικές αποζημιώσεις από την Ε.Ε. που τόσο πολύ νοιάζεται για την υγεία των πολιτών της!!! Αλλά δεν νοιάζεται καθόλου για την ζωή των παραγωγών.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο πρόεδρος
Γιώργος Αλεξανδρόπουλος

Ο Γραμματέας
Γιαννης Γριβοκωστόπουλος

πηγη: Α.Σ. ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες