16 Ιουνίου 2011

Βλέπει ευκαιρίες σε τουριστικά ακίνητα και logistics

Η κατάσταση των δημοσιονομικών και της ελληνικής οικονομίας είναι δύσκολη αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι ξένοι επενδυτές ακινήτων την έχουν ξεγράψει από τον χάρτη, τονίζει η διεθνής εταιρεία συμβούλων Colliers International.
Η εταιρεία τονίζει ότι τα τουριστικά ακίνητα και ο κλάδος των logistics (αποθηκευτικοί χώροι κ.τ.λ.) προσφέρουν ευκαιρίες. Ο διευθύνων σύμβουλος της Colliers International για την ευρύτερη γεωγραφική περιοχή, Chris McLermon, δηλώνει ότι, παρά τα προβλήματα χρέους της χώρας, μερικοί επενδυτές συνεχίζουν να έχουν μακροπρόθεσμο ορίζοντα και είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας να τους προσελκύσει........
για να μπορέσει να ξεπεράσει τα προβλήματά της.
Ομως, η προσέλκυση ξένων επενδύσεων στην αγορά ακινήτων τα επόμενα χρόνια απαιτεί να διαθέτει η χώρα διαφανή στοιχεία για τα ακίνητα ώστε να μπορούν οι μεγάλοι ξένοι επενδυτές να αξιολογήσουν και να λάβουν τις αποφάσεις τους.
Αναφερόμενη ειδικότερα στον κλάδο του τουρισμού, η Colliers International παρατηρεί ότι υπάρχουν περιοχές όπως η Μεσσηνία και η Αργολίδα στην Πελοπόννησο με μεγάλα πρότζεκτ ανάπτυξης τουριστικών ακινήτων, που δείχνουν ότι μπορεί να γίνουν «πολυτελείς ταξιδιωτικοί προορισμοί».
Οσον αφορά τα logistics, η διεθνής εταιρεία συμβούλων παρατηρεί ότι η Ελλάδα βρίσκεται πολύ χαμηλά με βάση τον παγκόσμιο δείκτη και θα πρέπει να προσελκύσει επενδύσεις υποδομής για να γίνει ελκυστική στις διεθνείς μεταφορικές εταιρείες και άλλους.
Η πιθανή ανάπτυξη ενός εμπορευματικού κέντρου στο Θριάσιο Πεδίο σε συνδυασμό με την προταθείσα σύνδεσή του μέσω τρένου με το λιμάνι του Πειραιά θα βοηθούσε την Ελλάδα να ανεβεί αρκετά σκαλιά στην παγκόσμια κλίμακα.



ΔΗΜ. ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες