7 Ιουνίου 2011

Η Μεσσηνία πληρώνει πανάκριβα την κρίση.

Απο την Ελευθερία
Δυσανάλογα μεγάλο τίμημα πληρώνει η Μεσσηνία στο... ταμείο των περικοπών και των συγχωνεύσεων, καθώς τοπικοί άρχοντες και βουλευτές δεν έχουν κατορθώσει μέχρι σήμερα να δημιουργήσουν ένα ενιαίο μέτωπο για την κατοχύρωση των αναγκαίων αναπτυξιακών υποδομών.
Μέχρι τώρα η Μεσσηνία έχει χάσει 2 τμήματα του ΤΕΙ και το... τρένο, καθώς ο ΟΣΕ διέκοψε τα δρομολόγια στην Πελοπόννησο.
Εξαιτίας των περικοπών κινδυνεύουν επίσης το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, το τμήμα της Ολυμπίας Οδού από τον Πύργο έως την Τσακώνα, καθώς και το τμήμα του περιφερειακού αυτοκινητόδρομου από τον κόμβο του Καρέλια έως τη Λακωνικής. Το Κέντρο.....
 Διαβιβάσεων (ΚΕΔΒ) θεωρείται χαμένη υπόθεση, ενώ ήδη έχει ανακοινωθεί το κλείσιμο του Στρατολογικού Γραφείου στην Καλαμάτα. Την ίδια ώρα, προχωρά με απελπιστικά αργό ρυθμό η διαδικασία για τη δημιουργία μεγάλων έργων υποδομής, όπως ο αυτοκινητόδρομος Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη και ο εκσυγχρονισμός του βιολογικού καθαρισμού Καλαμάτας. Οσο για την υπόθεση αναβάθμισης του αεροδρομίου, αυτή βγήκε από τον... πάγο για να αμβλυνθούν τυχόν αντιδράσεις για τη δημιουργία αερολιμένα στην Τρίπολη, κι όχι γιατί υπάρχει προοπτική υλοποίησης του έργου.
Συμπέρασμα; Η Μεσσηνία πληρώνει ακριβά την ύφεση - και θα πληρώσει ακόμα μεγαλύτερο τίμημα αν δε αφυπνιστούν οι τοπικοί άρχοντες και βουλευτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες