13 Ιουνίου 2011

Παράταση έως Οκτώβριο 2012 για το Παραδείσια - Τσακώνα

Το πολύπαθο Παραδείσια - Τσακώνα μπορεί να μην τελειώσει ούτε το καλοκαίρι του 2012, αλλά να παραδοθεί αργότερα, το φθινόπωρο. Αυτό αποκαλύπτεται από το υπουργείο Υποδομών που με απόφαση του γ.γ. Δημοσίων Εργων Γιάννη Οικονομίδη, η οποία αναρτήθηκε στη «Διαύγεια», ενέκρινε την «παράταση ολοκλήρωσης του έργου, αναδόχου κοινοπραξίας ALPINE BAU GmbH - ΤΕΡΝΑ Α.Ε. κατά 12 μήνες, μέχρι τις 28 Οκτωβρίου 2012».
Χθες πάντως, σε συνάντηση του επικεφαλής της ΕΥΔΕ Εργων Παραχώρησης Γιάννη Καρνέση που βρέθηκε στην Καλαμάτα, με τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Χρήστο Μαλαπάνη, επιβεβαιώθηκε η ένταξη του έργου......
 στο ΕΣΠΑ με 45 εκ. ευρώ - αλλά λόγω της ιδιαιτερότητας και των δυσκολιών του δε δόθηκε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Ο κ. Μαλαπάνης άφησε όμως να εννοηθεί ότι το έργο μπορεί να ολοκληρωθεί από την άνοιξη έως τις αρχές καλοκαιριού του 2012 και τόνισε πως ο αυτοκινητόδρομος μέσα στη Μεσσηνία (Σπερχογεία - Τσακώνα) θα παραδοθεί νωρίτερα από το Παραδείσια - Τσακώνα. Δηλαδή «θα λειτουργήσει το Σπερχογεία - Τσακώνα και μετά θα ξαναβγαίνουμε στον παλιό δρόμο στην Τσακώνα».
Ο αντιπεριφερειάρχης επιβεβαίωσε επίσης ότι, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε από τον κ. Καρνέση, το πολύπαθο έργο δεν πρόκειται να παραδοθεί με προσωρινή λύση, με παράκαμψη στο σημείο της μεγάλης κατολίσθησης όπου προβλέπεται η κατασκευή της τοξωτής μεταλλικής (Τ4) γέφυρας. Ακόμα, πληροφόρησε ότι μέχρι τις 10 Ιουλίου αναμένεται η εκταμίευση των οφειλομένων χρημάτων προς την κατασκευάστρια κοινοπραξία, ενώ για τις δυσκολίες κατασκευής της τοξωτής γέφυρας επεσήμανε πως «είναι πάρα πολύ δύσκολο να πεις για ένα έργο τέτοιου μεγέθους πότε θα είναι έτοιμο. Δεν έχει ξαναγίνει στην Ελλάδα».
Πηγή Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες