26 Μαΐου 2011

Ράδιο Αρβύλα: Με τα "greeklish" σκοτώνουμε τη γλώσσα μας

Greeklish no more…μόνο ελληνικά πλέον! Οι «Ράδιο αρβύλα» ξεκινούν τον αγώνα για την ελληνική γλώσσα. Η παρέα της Θεσσαλονίκης πήρε πραγματικά μια εξαιρετική πρωτοβουλία, προκειμένου να συνειδητοποιήσουμε το μέγεθος του εγκλήματος που διαπράττουμε εναντίον της ελληνικής γλώσσας.
«Απλώς, γυρνάμε το πληκτρολόγιο στα ελληνικά. Στον υπολογιστή, στο κινητό. Και αν κάνουμε και μερικά ορθογραφικά λάθη, δεν πειράζει, θα τα διορθώσουμε», λένε χαρακτηριστικά οι Ράδιο αρβύλα............ γι' αυτή την πρωτοβουλία, καθώς είναι δεδομένη η επιρροή που έχει στο νεανικό κοινό.

«Ένα από τα λίγα πράγματα που μας έχουν απομείνει και για το οποίο μπορούμε να είμαστε περήφανοι στη χώρα αυτή είναι η γλώσσα μας! Σχεδόν μια ολόκληρη γενιά καθημερινά πληκτρολογεί ασταμάτητα greeklish. Έχει σχεδόν ξεχάσει πώς να γράφει ελληνικά και σε λίγο θα ακολουθήσει και άλλη και άλλη... εκτός και αν συνειδητοποιήσουμε το μέγεθος του προβλήματος, του εγκλήματος που διαπράττουμε εναντίον της γλώσσας μας», επισημαίνουν οι «άτακτοι» της ελληνικής τηλεόρασης, οι οποίοι -όπως δημοσιεύει η Espresso - παραχώρησαν το χρόνο που αναλογούσε για τα τρέιλερ της εκπομπής τους για να μεταδίδεται όσο το δυνατό συχνότερα το μήνυμα τους στον αέρα του ΑΝΤ1.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες