10 Μαΐου 2011

Επιστολή Κόλλια προς Διοικητή Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας

Κύριε Διοικητά,
έστω και καθυστερημένα σας εκφράζω τα συγχαρητήρια μου και τις θερμές ευχές μου για καλή επιτυχία στο έργο σας, που πράγματι λόγω συγκυρίας γίνεται δυσκολότερο.
Είμαι βέβαιος ότι τα ζητήματα που θα σας θέσω μ’ αυτή την επιστολή μου και τα γνωρίζετε και σας απασχολούν.
Είμαι όμως υποχρεωμένος να τα επισημάνω έστω και σε τίτλους, προσβλέποντας σε μια συνάντηση την οποία σας παρακαλώ να έχουμε το συντομότερο δυνατόν, όπου θα μπορέσουμε να τα συζητήσουμε διεξοδικά.
Το πρώτο, το πλέον σοβαρό και διαρκώς εντεινόμενο πρόβλημα..............
και της δικής μας περιοχής είναι η διαρκώς αυξανόμενη εγκληματικότητα.
Σας υπενθυμίζω ότι ο Δήμος Τριφυλίας έχει μια ιδιαιτερότητα στην αστυνόμευσή της, καθώς εκτείνεται σε μια τεράστια γεωγραφική έκταση που περιλαμβάνει τις τρεις μεγάλες πόλεις Γαργαλιάνους, Κυπαρισσία και Φιλιατρά την ευρεία περιοχή Κοπανακίου, ιδιαίτερα αναπτυσσόμενα διαμερίσματα, όπως Καλό Νερό και Μαραθουπόλη, δεκάδες άλλα διαμερίσματα, πλειάδα οικισμών και εκατοντάδες παραθεριστικές και αγροτικές κατοικίες, που είναι διάσπαρτες στην ευρεία γεωγραφική περιφέρεια του Δήμου μας.
Ένα άλλο στοιχείο που δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο την αστυνόμευση της περιοχής μας είναι η ενδημούσα λαθρομετανάστευση, καθώς ολοχρονίς - λόγω και της καλλιέργειας κηπευτικών – η Τριφυλία αποτελεί χώρο προσέλευσης λαθρομεταναστών.
Αυτά τα δύο κύρια βασικά χαρακτηριστικά έχοντας ο Δήμος μας είναι προφανές ότι χρήζει ιδιαίτερης προσοχής για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας. Και αυτό είναι το μεγάλο αίτημα των συνδημοτών αλλά και των επισκεπτών μας, που νοιώθουν ανασφαλείς, καθώς καθημερινά σχεδόν σημειώνεται ένα ή και περισσότερα κρούσματα ληστείας.
Η κατάσταση επιβαρύνεται ακόμη περισσότερο από τις ελλείψεις και τις αδυναμίες που παρουσιάζουν οι ίδιες οι Αστυνομικές Υπηρεσίες στην περιοχή μας. Αδυναμίες και ελλείψεις που συχνά εγκυμονούν κινδύνους και για το ίδιο το προσωπικό τους.
Καταρχήν οφείλω να σημειώσω ότι η συνεργασία του Δήμου μας με τις Διοικήσεις της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Κυπαρισσίας, των Αστυνομικών Τμημάτων Κυπαρισσίας, Φιλιατρών, Γαργαλιάνων και Κοπανακίου και του τμήματος Τροχαίας Κυπαρισσίας είναι (και από την πλευρά μας τουλάχιστον θα επιδιωχθεί να παραμείνει) άψογη.
Όπως επίσης οφείλω να σημειώσω ότι και οι προσπάθειες των ανδρών και των γυναικών που στελεχώνουν τις αστυνομικές υπηρεσίες του Δήμου μας είναι φιλότιμες.
Όμως δεν επαρκούν για να είναι όσο χρειάζεται αποτελεσματικές. Και δεν επαρκούν γιατί, όπως ήδη σημείωσα, παρουσιάζουν μεγάλες ελλείψεις και αδυναμίες.
Ελλείψεις σε προσωπικό, καθώς πολλές από τις προβλεπόμενες (ξεπερασμένες πια κι αυτές σε αριθμό) οργανικές θέσεις παραμένουν κενές αλλά και καθώς γίνεται «αφαίμαξη» και αυτού του υπάρχοντος προσωπικού, που συχνά καλείται να προσφέρει υπηρεσίες πέραν των ορίων της έδρας του.
Αλλά ελλείψεις και σε μέσα, κυρίως σε αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες.
Και ακριβώς οι ελλείψεις αυτές δημιουργούν οργανωτικές αδυναμίες έτσι:

- Η ΟΠΚΕ που είχε συγκροτηθεί για κάποιο διάστημα στην Τριφυλία έχει διαλυθεί.

- Η ΟΠΤΑ δεν είναι συγκροτημένη.

- Οι περιπολίες είναι ανεπαρκείς

- Αισθητή είναι και η έλλειψη Τμήματος Ασφαλείας στο Δήμο.



Κύριε Διοικητά,

αντιλαμβανόμαστε την οικονομική συγκυρία. Ωστόσο στην υποχρέωση που έχουμε για την προστασία και την ασφάλεια του πολίτη δεν μπορεί να γίνονται εκπτώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες