7 Μαΐου 2011

Ανάκληση της κατάργησης των σχολείων ζήτησε ο Δήμαρχος Τριφυλίας

EΠΙΣΤΟΛΗ διαμαρτυρίας στην υπουργό Παιδείας αλλά και με αποδέκτες τον Αρχηγό της ΝΔ κ. Σαμαρά και τον Μεσσήνιο υφυπουργό οικονομικών έστειλε ο Δήμαρχος Τριφυλίας ζητώντας να επανεξεταστει απο το υπουργείο το φλε΄γον θέμα της αναστολής λειτουργίας και το οριστικό λουκέτο σε σχολικές βαθμίδες της περιοχής. Πιο αναλυτικά αναφέρει ότι:............

Με κατάπληξη, πριν τρείς ημέρες πληροφορηθήκαμε από την εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ 440/18.04.2011) τις καταργήσεις - συγχωνεύσεις των σχολικών μονάδωνΑ’θμιας και Β’θμιας εκπαίδευσης του Δήμου Τριφυλίας.

Ο Δήμαρχος Τριφυλίας συνεχίζει αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι:

Καταγγέλουμε δημόσιατον τρόπο χειρισμού ενός τόσο πολύσημαντικού ζητήματος.

Μας διαβεβαιώνατε ότι θα υπάρξει διαβούλευση για το θέμα, ότιθα λαμβάνατε σοβαρά υπόψη τις προτάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων και θαεξετάζατε την κάθε περίπτωση ξεχωριστά.

Όλα αυτά αποδείχθησαν προσχηματικά για να ολοκληρωθούν αυτά που οι υπηρεσίες τουΥπουργείου σας προγραμμάτισαν και υλοποίησαν με πολιτική προφανώς υπόδειξη.

Στις αρχές Μάρτη δόθηκε στην δημοσιότητα η απόφαση τηςΕπιτροπής που είχατε συγκροτήσει , μας καθησυχάζατε ότι θα γινόταν συζήτησηπάνω στην πρόταση αυτή αλλά ταυτόχρονα είχε προωθηθεί για δημοσίευση στηνΕφημερίδα της Κυβέρνησης η σχετική απόφαση.

Με ταχύτητα φωτός δημοσιεύθηκε η απόφαση στις 18/03/2011,αλλά αποφεύχθηκε επιμελώς η δημοσιοποίησή της και μετά από πενήντα ημέρες η ελληνική κοινωνία πληροφορήθηκε τηνανερμάτιστη νομικά και ουσιαστικά αυτή απόφαση. Κατά το διάστημα αυτό τρία έγγραφα υπομνήματα και πάρα πολλές τηλεφωνικές εκκλήσεις να μας δεχθείτε να συζητήσουμε το τεράστιο αυτό ζήτημα,έμειναν αναπάντητα.

Διαμαρτυρόμαστε έντονα γιατί η απόφαση βάζει ταφόπλακα στις προοπτικές ανάπτυξης καισυμβάλλει στην ερημοποίηση της ελληνικής υπαίθρου. Οι παιδαγωγικοί λόγοι πουεπικαλείσθε δεν έπεισαν ούτε και τουςεκπαιδευτικούς του Υπουργείου σας, πολύ δε περισσότερο τους γονείς και τουςμαθητές.

Κυρία Υπουργέ,

Σας καλούμε , έστω κι αυτή τη ύστατη στιγμή, να ανακαλέσετε την απόφασήσας αυτή και μέσα από ειλικρινή και γνήσιο διάλογο να παραχθούν αποτελέσματα –αποφάσεις για το καλό της εκπαίδευσηςκαι των παιδιών μας.
kyparissiotis.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες