22 Μαΐου 2011

Περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης: Υψηλό στη Μεσσηνία το μέσο κόστος μεταφοράς μαθητών και αιχμές κατά δήμων και νομαρχίας

Ως έναν από τους πιο δαπανηρούς χαρακτήρισε το Νομό Μεσσηνίας χθες ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Πέτρος Μισθός και μάλιστα προέτρεψε τους πολίτες να δουν σχετική έρευνα σύμφωνα με την οποία στη Μεσσηνία το ετήσιο κόστος μεταφοράς ανά μαθητή ως τώρα ήταν πάνω από 1.500 ευρώ, τη στιγμή που σε άλλους νομούς της χώρας ήταν από 500 - 1.000 ευρώ!
“Σαφέστατα υπάρχουν αίθουσες για να κάνουν........
 μάθημα τα παιδιά. Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα έλλειψης αιθουσών στα νέα σχολεία, τα οποία συγχωνεύονται. Να σταματήσουν να λέγονται αυτά.
Εχουμε εξαντλήσει τα όρια.
Τους μύθους και τα μυθεύματα να τα αφήσουν. Θα παρακαλέσω κάτι. Να ασχοληθούν οι δήμοι και τα δημοτικά συμβούλια με τη μεταφορά των παιδιών, όπου τα χρήματα έχουν βγει από το υπουργείο Εσωτερικών και το λέω από σήμερα. Εμείς δεν είμαστε υπεύθυνοι για τη μεταφορά. Εμείς δίνουμε όλα τα στοιχεία για το πόσα παιδιά μεταφέρονται και μέχρι τώρα έχω δει μια δυστοκία από τους δήμους σε αυτό το σημείο. Πότε θα προετοιμαστούν; Για τις μετακινήσεις θέλω να πω ακόμη πως ο νομός σας ήταν από τους πιο δαπανηρούς. Αν δείτε την ιστοσελίδα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου (πρόκειται για την http://pelop.pde.sch.gr) θα διαπιστώσετε μια επίσημη έρευνα από το Ινστιτούτο Μεταφορών, που δείχνει το κόστος ανά μαθητή που υπήρχε στη Μεσσηνία.
Αναρωτιέμαι γιατί. Χρήζει έρευνας... Δεν μπορώ να ξέρω για το τι ακριβώς έγινε, δεν κάναμε εμείς αυτούς τους διαγωνισμούς, αυτοί γίνονταν από τις νομαρχίες. Τίποτε άλλο“ δήλωσε ο κ. Μισθός.
Ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας
Εκπαίδευσης της Μεσσηνίας Νίκος Κλάδης είπε σε αυτό το σημείο πως σήμερα αποστέλλεται στους δήμους η σχετική εγκύκλιος, ώστε να κινηθούν προς την κατεύθυνση αυτή και να πάρουν τα μαθητολόγια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες