5 Απριλίου 2011

«Μάχη» για να κρατηθεί υπό κρατικό έλεγχο η Αγροτική Τράπεζα και να μην περάσει στα χέρια της Τουρκικής ZIRAAT BANK

Στο πλαίσιο ερώτησης ση Βουλή ο προεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης έθεσε θέμα παραμονής ή όχι της ΑΤΕ στο Δημόσιο, προειδοποιώντας για το ενδεχόμενο να περάσει η περιουσία της Τράπεζας, στην ενδιαφερόμενη τουρκική “ZIRAAT BANK”: «Αυτός που θα πάρει την Αγροτική, θα ελέγχει το σύνολο της αγροτικής γης. Μπορείτε να διαπραγματευτείτε το οτιδήποτε, αλλά όχι αυτό: Εδώ θα δώσουμε την περιουσία, τις υποθήκες, τα όργανα και ελπίδες των αγροτών. Ο πρώτος που ενδιαφέρεται, είναι η Τουρκία. Τι θα συμβεί; Θα δώσουμε την αγροτική Τράπεζα στην “ZIRAAT BANK”;» αναρωτήθηκε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

«Το όχημα που θα μας βγάλει από την στενωπό, δεν είναι αυτοκίνητο, αλλά τρακτέρ» παρατήρησε ο κος Καρατζαφέρης, προειδοποιώντας την κυβέρνηση, πως αν συνεχίσει τις περικοπές στα επιδόματα των τριτέκνων και τους μισθούς, θα βρει τον ΛΑΟΣ ενάντιο.
Όπως διευκρίνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Σκανδαλίδης, από τα 28 δις. της πρώτης εγγυοδοσίας του Δημοσίου, επί ημερών Γ. Αλογοσκούφη, η ΑΤΕ έλαβε «υπέρμετρη» χρηματοδότηση, που σε συνδυασμό με την αρνητική της πορεία........
 οδήγησε στην ανάγκη ενός επείγοντος προγράμματος αναδιάρθρωσης και εξυγίανσης. Στο πλαίσιο αυτό, είναι αναγκασμένη να αποσυρθεί από την ιδιοκτησία επιχειρήσεων σαν την Ε.Β.Ζ. και αναγκάζεται να πουλήσει τις μετοχές της σε όλο το συγκρότημα της επιχείρησης, αλλά όχι τα οικόπεδα. «Μέχρι στιγμής, αναζητείται σύμβουλος», διευκρίνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ο κ. Σκανδαλίδης ανέφερε επίσης πως «παρά την δύσκολη συγκυρία, την ανάγκη αποκρατικοποιήσεων κ.λπ., έχω την εντύπωση πως η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να κρατήσει τον έλεγχο της ΑΤΕ. Οι Έλληνες αγρότες, έχουν μάθει να ζουν με την ΑΤΕ σαν να είναι το σπίτι τους. Παρά τη δύσκολη αλλαγή που πρέπει να γίνει στην λειτουργία της, η Τράπεζα μπορεί να προσφέρει και σήμερα στον αγροτικό κόσμο μεγάλη βοήθεια - και γι’ αυτό αναζητούμε εναλλακτικά χρηματοδοτικά σχήματα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.
πηγή: ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες