26 Μαρτίου 2011

“Παρατηρητήριο των Μεσσηνιακών Προϊόντων στα μεγάλα Super Market”

Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας στο πλαίσιο της «Συμμαχίας για την ενδυνάμωση της Μεσσηνιακής Αγοράς» και της διαρκούς προσπάθειας, που καταβάλλει για την πληρέστερη πληροφόρηση και ενημέρωση, τόσο του επιχειρηματικού κόσμου και των φορέων (κρατικών ή μη), όσο και των κατοίκων του.
Η Έρευνα με τίτλο «Παρατηρητήριο των Μεσσηνιακών Προϊόντων σταSuper Market» διεξάγεται σε τακτά χρονικά διαστήματα στα μεγαλύτερα Super Market, καταγράφει και αποτυπώνει την κίνηση και διαθεσιμότητα των αγροτικών μας προϊόντων στα ράφια των. Να σημειωθεί ότι τα στοιχεία της έρευνας βασίζονται στην οπτική παρατήρηση του καταναλωτή. Επίσης είναι χρήσιμο να αναφερθεί ότι στο πλαίσιο αυτής της Έρευνας μεσσηνιακά προϊόντα χαρακτηρίζουμε όλα τα τυποποιημένα αγροτικά προϊόντα που παράγονται, επεξεργάζονται και τυποποιούνται στη Μεσσηνία. 
Στη σημερινή έρευνα που διενεργήσαμε, διαπιστώνουμε με μεγάλη μας λύπη, ότι στα ράφια των μεγάλων Σούπερ Μάρκετ υπάρχουν από ελάχιστα έως και κανένα τοπικό προϊόν ενώ τα ευρήματα της έρευνας είναι πολύ ανησυχητικά και απαισιόδοξα. Γι’ αυτό το λόγο πιστεύουμε ότι οι πολίτες πρέπει να ευαισθητοποιηθούν και να απαντήσουν στην πρόκληση, επιλέγοντας για τις ανάγκες τους μόνο μεσσηνιακά προϊόντα., γιατί μόνο η πίεση του “κυρίαρχου της αγοράς”, δηλαδή του “καταναλωτή”, θα υποχρεώσει τις μεγάλες αλυσίδες των Super Market να τηρήσουν τους ηθικούς κανόνες προς την πόλη που τους φιλοξενεί. 

Γιώργος Καραμπάτος
Πρόεδρος Επιμελητηρίου Μεσσηνίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες