14 Μαρτίου 2011

Ο αγώνας μας δικαιώθηκε.

Ο αγώνας μας δικαιώθηκε. Τελικά το σχολείο μας δεν κλείνει. Απ΄όλη αυτή την ιστορία θέλουμε να κρατήσουμε κάποιες εμπειρίες μας πολύ χρήσιμες όχι μόνο για το χωριό μας αλλά και για όλα τα χωριά της Μεσσηνίας.

  • Όταν αγωνιζόμαστε ενωμένοι για το δίκιο μας, τότε ακουγόμαστε και κερδίζουμε.
  • Μπορεί ένα  χωριό να ορίζει το μέλλον του αρκεί να κλείσει τα αυτιά του σε αυτούς που λένε την ισοπεδωτική φράση που έχει κάψει την Ελλάδα: ''Ωχ μωρέ και τι θα κερδίσετε;''......
        • Επίσης, δυστυχώς, μας έμειναν και αυτά: ......
  • Οι φοβέρες με εισαγγελείς και αστυνομίες από διαφόρους......... δεν περνάνε, αυτό που κάνουν είναι να τους εκθέτουν.
  • Η συνεννόηση μεταξύ των υπηρεσιακών παραγόντων της δημόσιας εκπαίδευσης στη Μεσσηνία βρίσκεται στον πάτο.
Όσον αφορά τις επιθέσεις που δεχθήκαμε θα θέλαμε να πούμε τα εξής:
Στείλτε κ.Διευθυντά της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Μεσσηνίας τον εισαγγελέα να ανοίξει το ανοιχτό πλέον σχολείο αλλά πρώτα έπρεπε να το είχατε ανοίξει από μόνος σας με μια και μόνο δημόσια δήλωσή σας που σας ζητούσαμε πριν ακόμα κλείσει το σχολείο και όχι να περιμένετε την Παρασκευή να την κάνετε που όλοι ξέραμε την απόφαση του Υπουργείου. Δεν το κάνατε όμως γιατί η εισήγησή σας ως φαίνεται ήταν άλλη. Όταν μάθατε την τελική απόφαση αλλάξατε γνώμη.
Μιλήστε καμία φορά και με τον κύριο Πολίτη να δείτε τι του είπαν οι γονείς την Παρασκευή που ήρθε με την αστυνομία και μην κάνετε δηλώσεις που σας εκθέτουν. Εκτός αν μιλήσατε και κάνατε αυτές τις δηλώσεις με σκοπό.
Αν είστε εκπαιδευτικοί σε ένα δημοκρατικό κράτος και ιδιαίτερα στην Ελλάδα, την αστυνομία και τους εισαγγελείς δεν θα έπρεπε να τους χρησιμοποιείτε για να παίξετε με τα σχολεία. Υπάρχει κακό προηγούμενο σε αυτήν τη χώρα.
Τέλος κ. Κλάδη είναι ανηθικότητα και ντροπή σας να λέτε δημόσια ότι οι γονείς παίζουν μικροπολιτικά παιχνίδια στις πλάτες των παιδιών τους. Μόνο αυτή η φράση σας έπρεπε να σας οδηγήσει σε παραίτηση. Στο χωριό μας υπάρχουν άνθρωποι που ανήκουν σε όλες τις πολιτικές παρατάξεις. Το γεγονός οτι όλο το χωριό ήταν παρόν στις κινητοποιήσεις έρχεται σε αντίθεση με όλα αυτά που λέτε.
Μετά απ όλα αυτά ευχόμαστε τα παιδιά μας να ακολουθήσουν το παράδειγμά μας έτσι ώστε σε όλη τους την ζωή να διεκδικούν και να υπερασπίζονται τα δικαιώματά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες