5 Φεβρουαρίου 2011

Κόκκινο η εγκληματικότητα στη Νότια Πελοπόννησο

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις παίρνει η εγκληματικότητα στη Νότια Πελοπόννησο, καθώς τα τελευταία 24ωρα έγιναν 5 ένοπλες ληστείες. Την Τρίτη οι ληστές "χτύπησαν" τα ΕΛΤΑ στη Καλαμάτα, το Ταχυδρομείο στο Ξηροκάμπι Λακωνίας και έναν ταχυδρόμο στην επαρχιακή οδό Κοντοβάζαινας - Βελιμαχίου. Την Τέταρτη έγινε ληστεία στο σούπερ μάρκετ "Dia" στα Φιλιατρά, ενώ χθες τα ξημερώματα 4 ένοπλοι κουκουλοφόροι λήστεψαν ηλικιωμένη γυναίκα και την κόρη της στις Καμάρες του Δήμου Ανατολικής Μάνης.


Εν τω μεταξύ, την Τετάρτη το πρωί ένας τσαντάκιας στην οδό Φαρών της Καλαμάτας άρπαξε τσάντα με 2.500 ευρώ από μια 50χρονη επαγγελματία. Τσαντάκιας "χτύπησε" όμως και στην Τρίπολη, αρπάζοντας από ηλικιωμένη τσάντα που περιείχε 1.500 ευρώ.

Οι διωκτικές αρχές πάντως δεν ανησυχούν μόνο για την αύξηση των ληστειών, αλλά και για την "ποιοτική αναβάθμιση" των μεθόδων που μετέρχονται οι κακοποιοί. Συγκεκριμένα, οι ληστές του ταχυδρόμου στην επαρχιακή οδό Κοντοβάζαινας - Βελιμαχίου χρησιμοποίησαν τηλεκοντρόλ και ηλεκτρονικό μηχανισμό για να ακινητοποιήσουν το αυτοκίνητό του... και η μέθοδος αυτή εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Παράλληλα, η αύξηση της εγκληματικότητας οδηγεί σε ακραίες συμπεριφορές - όπως αυτή που εκδηλώθηκε στο χωριό Πάκια του Δήμου Μονεμβασιάς, όταν με αφορμή την κλοπή μιας τσάντας οι κάτοικοι ζήτησαν από όλους τους μετανάστες να φύγουν από την περιοχή. Ενταση μεταξύ μεταναστών και ντόπιων επικρατεί επίσης στην ευρύτερη περιοχή των Μολάων.
 'Eλευθερία'

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες