11 Ιανουαρίου 2011

Κρασιά προστατευομένης Γεωγραφικής ένδειξης με την Μεσσηνία εκτός...

Αποφάσεις με τις οποίες οι οίνοι που παράγονται σε ορισμένες περιοχές της χώρας δικαιούνται να κυκλοφορούν με την ένδειξη Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη υπέγραψε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ιωάννης Κουτσούκος.
Συγκεκριμένα αναγνωρίσθηκαν οι οίνοι με την ονομασία:
1) Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Χανιά 2) Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Ρέθυμνο 3) Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Ελασσόνα 4) Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Καβάλα 5) Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Θάσος 6) Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Ζάκυνθος 7) Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Λέσβος 8)Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Σέρρες
Η Μεσσηνία, όπως βλέπετε δεν υπάρχει και αυτό γιατί δεν έχει απομείνει καμία ποικιλία στο νομό μας που να θεωρείται τοπική. Δεν υπάρχουν Φιλέρια, δεν υπάρχουν Ροδίτες ντόπιοι, δεν υπάρχουν Καρβουνιαριδες, ούτε και Μαυρούδια που επί αιώνες είχαν ευδοκιμήσει στην περιοχή μας και έδιναν καταπληκτικά κρασιά. Αντί αυτών, οι πολιτικές των κυβερνήσεων έβαζαν τους αγρότες να τα ξεριζώνουν και να φυτεύουν ξένες ποικιλίες Σαντονέ, Καπερνέ κ.α.τέτοια που δεν ήταν για τα χώματα και το κλίμα το δικό μας.
Όπως έκαναν και με τις σταφίδες που μας έβαλαν και τις χαλάσαμε και τώρα που υπάρχει ζήτηση στην αγορά δεν υπάρχουν οι σταφίδες.
Ποτέ δεν είναι αργά, οι παραγωγοί μας έχουν την ευκαιρία να διορθώσουν τα λάθη του παρελθόντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες