7 Οκτωβρίου 2010

Εκπαιδευτική εκδρομή στελεχών των συνεταιρισμών του νομού μας.

Αυτές τις ημέρες και ακριβώς πριν την συγκομιδή του ελαιοκάρπου, πραγματοποιεί ΕΑΣ Μεσσηνίας εκπαιδευτική εκδρομή στελεχών των Συνεταιρισμών του νομού μας στην Ιταλία. Η επίσκεψη αυτή θα αναβαθμίσει κατά πολύ τις υπηρεσίες και θα εκσυγχρονίσει τα συνεταιριστικά ελαιοτριβεία του νομού μας. Από το χωριό μας συμμετέχει ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού μας, Θανάσης Μιχαλόπουλος. Η εφημερίδα της Καλαμάτας Ελευθερία σε ρεπορτάζ της αναφέρει:  
Ελαιοτριβεία και ελαιοπαραγωγικές μονάδες στην περιοχή της Τοσκάνης επισκέφτηκαν χθες τα μέλη της αποστολής της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού ταξιδιού στην Ιταλία. Συγκεκριμένα, εκπρόσωποι αγροτικών συνεταιρισμών και παραγωγοί του νομού βρέθηκαν χθες το πρωί σε ένα παραδοσιακό ελαιοτριβείο στην περιοχή Καπανόρι κοντά στην πόλη
Λούκα, όπου είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν πώς εκεί η αγροτική παραγωγή συνδυάζεται απόλυτα με την επιχειρηματικότητα παρά τις μικρές ποσότητες αλλά και την παράλληλη καλλιέργεια ελαιόδενδρων, αμπελιών και ακτινιδίων. Στη συνέχεια ακολούθησε επίσκεψη σ‘ ένα σύγχρονο ελαιοτριβείο που λειτουργεί συνεταιριστικά στην περιοχή Καστελβέκιο ντι Κομπίτο, όπου παρουσιάστηκαν νέες μέθοδοιπαραγωγής και τυποποίησης ελαιολάδου. Τα μέλη της αποστολής, που
έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον και για τις δύο μονάδες, είχαν την ευκαιρία να γευτούν προϊόντα των εκεί αγροτικών συνεταιρισμών με βάση το ελαιόλαδο.
Το χθεσινό πρόγραμμα έκλεισε με επίσκεψη στην Πίζα φυσικά με επίκεντρο τον περίφημο Κεκλιμένο
Πύργο της πόλης. Σήμερα θα πραγματοποιήσουν επίσκεψη σε μία ακόμα παραδοσιακή και τυροκομική μονάδα στην πόλη Βολτέρα αλλά και στο Εμπορικό Κέντρο Πολλαπλών Χρήσεων του Συνεταιρισμού της Τοσκάνης (Coperativa de Legnaia) στη Φλωρεντία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες