23 Σεπτεμβρίου 2010

Τραχανάς με ψιλοκομμένη ντομάτα και μαϊντανό!!!

Επειδή "μ' έφαγε" εκείνος ο φίλος μου ο Βασίλης να γράψω καμιά συνταγή, σας παρουσιάζω ένα φαγητό που εκτός από επίκαιρο λόγω φθινοπώρου είναι και σύμφωνο με τα μέτρα λιτότητας που μας επιβάλλει η ...Τρόϊκα καθώς και με τις φθίνουσες τιμές των αγροτικών προϊόντων (όλα ακριβαίνουνε βλέπεις τα άτιμα και μόνο η τιμή του λαδιού και του σταφυλιού πέφτει)!
Ο συγκεκριμένος τραχανάς που βλέπετε στη φωτογραφία είναι ο λευκός που λέγεται και τραχανάς Τριπόλεως. Μπορούμε όμως να χρησιμοποιήσουμε και οποιοδήποτε άλλο ...μοντέλο της αγοράς όπως ο ξυνόχοντρος Κρήτης. Η συνταγή δεν είναι, βέβαια, παραδοσιακή του χωριού μας αλλά την εντάσσω σε αυτές από μόνο και μόνο το λόγο ότι το συγκεκριμένο φαγητό προτείνεται ως ...κύριο πιάτο όπως παλιά! Όχι, βέβαια μεσημεριανό -από το απόγιομα θα τρέμουν τα πόδια σας- αλλά ως βραδυνό που είναι αρκετό και πολύ νόστιμο. Δοκιμάστε το και θα με δικαιώσετε!


ΥΛΙΚΑ
Για τέσσερις μερίδες:
1 φλυντζάνι τραχανάς
2 ψιλοκομμένες σε κυβάκια ντομάτες
1 ματσάκι ψιλοκομμένος μαϊντανός
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο & λίγο αλάτι
6 ποτήρια νερό
.
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:
Μαραίνουμε το κρεμμύδι στο λάδι και προσθέτουμε τη ντομάτα, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το νερό το μαϊντανό και το αλάτι (λίγο γιατί συνήθως οι τραχανάδες είναι πατημένοι στο αλάτι). Όταν πάρει βράση προσθέτουμε τον τραχανά, ανακατεύουμε και σε 10΄ λεπτά το δροσερό και ελαφρύ φαγητό μας είναι έτοιμο.

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!

1 σχόλιο:

  1. Η επόμενη συνταγή θα είναι του Βασίλη.Να μας μάθει πως φτιάχνουν τα κοπέπια τις σεφταλιές τη μουτζέντρα τις φλαούνες και κανα πουρεκάκι με χαλλουμι. Ε.. τι στο καλό το μισό καλοκαίρι το περνάει στην Κύπρον κάτι θα έμαθε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες