3 Αυγούστου 2010

Αναξιοποίητο κι εγκαταλειμμένο το Παλαιόκαστρο του Ναβαρίνου


Η εκπληκτική θέα από το Παλαιόκαστρο του Ναβαρίνου κόβει πραγματικά την ανάσα... έτσι που ο επισκέπτης αναρωτιέται γιατί το φρούριο αυτό έχει εγκαταλειφθεί στη μοίρα του και δεν αξιοποιείται.
Τα τείχη έχουν αρχίσει να γκρεμίζονται και η πινακίδα προειδοποιεί ότι το κάστρο είναι μη επισκέψιμο. Οποιος όμως ανέβει στο λόφο ανατολικά της Σφακτηρίας όπου βρίσκεται το Παλαιόκαστρο, και κάνει μια βόλτα γύρω από τα τείχη, θ‘ αποζημιωθεί απ‘ την απερίγραπτη πανοραμική θέα ενός φαντασμαγορικού τοπίου - μοναδικού ίσως στην Ελλάδα και όχι μόνο.
Στην ανατολική πλευρά θα θαυμάσει τον όρμο του Ναβαρίνου και τη λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας. Στο νότο θα μείνει άναυδος κοιτώντας τα φουσκωμένα νερά στον στενό πορθμό ανάμεσα στη Σφακτηρία και το λόφο του κάστρου. Στη βόρεια πλευρά η Βοϊδοκοιλιά κλέβει την παράσταση, ενώ στη δύση το απέραντο γαλάζιο του Ιονίου γίνεται βαθυκόκκινο καθώς πέφτει ο ήλιος. Ο περιπατητής μαγεύεται από την απερίγραπτη θέα και παράλληλα απορεί, πώς είναι δυνατόν το Παλαιόκαστρο να έχει αφεθεί στην τύχη του. Απάντηση μάλλον δε θα πάρει όμως - καθώς οι άρχοντες του τόπου έχουν πάρει... διαζύγιο από την ομορφιά και την
αισθητική, όπως κι από τη γνώση.
πηγή: Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες