24 Ιουλίου 2010

Παραιτήθηκε και ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Καλκαβούρας

Την οριστική του παραίτηση υπέβαλε και ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης του Δήμου Γαργαλιάνων Γιάννης Καλκαβούρας στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που
έγινε την Δευτέρα το απόγευμα. Στην επιστολή του ο κ. Καλκαβούρας αναφέρεται στο ζήτημα του σχεδίου "Καλλικράτης" ενώ κάνει και έναν απολογισμό της θητείας του στο δήμο ασκώντας παράλληλα κριτική στην δημοτική αρχή. Στην επιστολή παραίτησής του ο κ. Καλκαβούρας σημειώνει: «Μετά τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την δημιουργία του νέου Δήμου Τριφυλίας, αισθάνομαι την ανάγκη να τοποθετηθώ στο Δημοτικό Συμβούλιο, για τις ενέργειες που έγιναν για την δημιουργία Δήμου Φιλιατρών με έδρα τους Γαργαλιάνους, όπως τα Δημοτικά Συμβούλια των δύο πόλεων κατά πλειοψηφία αποφάσισαν. Είναι σε όλους γνωστό ότι η μόνη πρόταση που υπήρχε για δημιουργία δεύτερου δήμου στην περιοχή της Τριφυλίας ήταν η κοινή πρόταση των Δημοτικών Συμβουλίων Γαργαλιάνων και Φιλιατρών.
Καμία άλλη πρόταση δεν υπήρξε και προκαλώ όλους αυτούς που ισχυρίζονται ότι υπήρξε πρόταση από το Δήμο Νέστορος, να παρουσιάσουν την σχετική πρόταση και να την καταθέσουν στους δημότες μας. Η μοναδική πρόταση ήταν του Δημοτικού Συμβουλίου Γαργαλιάνων προς τον Δήμο Νέστορος, που μάλιστα απαξιωτικά δεν απαντήθηκε ποτέ.
Από την στιγμή που η κυβέρνηση ανακοίνωσε το χωροταξικό, έγιναν ενέργειες προς κάθε κατεύθυνση. Από το αποτέλεσμα φαίνεται ότι αυτές οι ενέργειες δεν απέδωσαν, έγιναν καθυστερημένα και ότι οι συνομιλητές μας δεν άκουγαν τίποτε άλλο από αυτό που είχαν προαποφασίσει. Αλλά ως προς την καθυστέρηση έχω να πω, ότι κανείς μας δεν ήταν αποφασισμένος να διεκδικήσει τίποτε άλλο από την αρχή, παρά μόνο Δήμο Φιλιατρών με έδρα τους Γαργαλιάνους.
Ο κ. Καλκαβούρας μεταξύ άλλων συνεχίζει:
Κύριε δήμαρχε, κλείνοντας μία οκταετία στον δήμο θα πρέπει να σας υπενθυμίσω ότι στο ταμείο του δήμου μπήκαν χρήματα από διάφορες πηγές (δάνεια, κρατικές επιχορηγήσεις, ίδιοι πόροι), πάρα πολλά. Το αποτέλεσμα και το έργο που δείξατε, κατά την γνώμη μου, δεν είναι ανάλογο των χρημάτων που διαχειριστήκατε. Η αξιολόγηση των έργων, οι προτεραιότητες που θέσατε και η ολοκλήρωσή τους, είναι για μένα βασικά στοιχεία αξιολόγησης. Η ανάλυση της πολιτικής που ακολουθήσατε δεν είναι στις προθέσεις μου να αναλύσω τώρα. Αλλά η καθαριότητα, η ύδρευση, η δημοτική και αγροτική οδοποιία και πολλά άλλα έργα υποδομής
και περιβάλλοντος είναι μερικά από αυτά που ενδεικτικά αναφέρω και όλοι τα γνωρίζουμε. Επίσης θα πρέπει να αναφέρω και την έλλειψη ενημέρωσης προς τους δημότες, γεγονός που συντέλεσε πολλές φορές να υπάρχει παραπληροφόρηση και ειδικά από κάποιους που όψιμα ανακάλυψαν την αντίθεσή τους προς την παρούσα δημοτική αρχή. Τελειώνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συνδημότες για την εμπιστοσύνη τους σε μένα ασχέτως αν με ψήφισαν, να υπενθυμίσω ότι ο δήμος και η ευρύτερη περιοχή είναι πάνω από πρόσωπα και παρατάξεις και ότι ο κάθε ένας από εμάς πρέπει να αγωνίζεται για την αναβάθμιση και προοπτική της πόλης μας, αλλά και του δήμου γενικότερα.
πηγή:Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες