20 Ιουλίου 2010

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Προσοχή και από τους πολίτες

Την ανάγκη οι πολίτες να λαμβάνουν αυξημένα μέτρα για την προστασία της περιουσίας τους τόνισε ο αστυνομικός διευθυντής Μεσσηνίας, ταξίαρχος Νίκος Μπάστας, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Ιδιαίτερη βαρύτητα έδωσε στη λήψη μέτρων από τους λουόμενους και παρατήρησε: “Ο πολίτης είναι η δύναμή μας. Είναι άξιος συμπαραστάτης μας και βαδίζουμε χέρι χέρι“. Επίσης, ζήτησε τη βοήθεια του κόσμου όσον αφορά πληροφορίες αλλά και χαρακτηριστικά προσώπων ή και αυτοκινήτων που έχουν εμπλακεί σε αδικήματα. Ο κ. Μπάστας τόνισε πως θα πρέπει οι λουόμενοι να είναι ιδιαίτερα
προσεκτικοί όταν αφήνουν τα πράγματά τους στην παραλία για να μπουν στη θάλασσα.
Συνέστησε μάλιστα κάποιος από την παρέα να μένει στην ακτή για να τα προσέχει. Επίσης
υπογράμμισε πως όσοι έχουν εξοχικές κατοικίες θα πρέπει να τις κλειδώνουν καλά και όχι να
αφήνουν ανασφάλιστες πόρτες και παράθυρα ή μόνο με τη σίτα. Το ίδιο συνέστησε σε όλους
τους πολίτες για τις κατοικίες τους, επισημαίνοντας αρκετές φορές πως όταν αντιλαμβάνονται ύποπτες κινήσεις τσιγγάνων ή άλλων ατόμων να ενημερώσουν το 100.
Οπως είπε ο αστυνομικός διευθυντής, μια από τις μεθόδους που χρησιμοποιούνται, με θύματα ειδικά ηλικιωμένους, είναι εκείνη της απασχόλησης - με αποτέλεσμα κάποιοι να μπαίνουν ανενόχλητοι στα σπίτια και να κλέβουν ό,τι πολύτιμο βρίσκουν.
Εξάλλου, οι πολίτες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα παρατηρητικοί όταν βλέπουν ύποπτες κινήσεις ή να διαπράττεται μια κλοπή, επισήμανε: Θα πρέπει να συγκρατούν αριθμό κυκλοφορίας αυτοκινήτου και άλλα χρήσιμα χαρακτηριστικά, για τον εντοπισμό των δραστών εντός των ορίων του αυτοφώρου εάν είναι δυνατόν. “Η Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας δίνει βαρύτητα στην πρόληψη αξιόποινων πράξεων, αλλά αγωνιζόμαστε και για την καταστολή“ σχολίασε μεταξύ άλλων ο κ. Μπάστας, κάνοντας γνωστό πως αστυνομικοί ένστολοι ή με πολιτικά περιπολούν σε χώρους όπως πάρκινγκ ή παραλίες.
πηγή:Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες