28 Μαΐου 2010

Ακούστε την άποψη των μικρών χωριών για τον Καλλικράτη


Τώρα που ψηφίστηκε το νομοσχέδιο Καλλικράτης και οι νέοι δήμοι είναι πλέον γεγονός θα θέλαμε να ακουστεί και η φωνή των μικρών χωριών. Το πιο κάτω κείμενο είναι από τη σελίδα της Μεταμόρφωσης ( Σκάρμικγα) και επειδή είμαστε σίγουροι ότι είναι βγαλμένο από τις συζητήσεις των κατοίκων των μικρών χωριών και μας εκφράζει όλους , το αναδημοσιεύουμε.

Στα άρματα στα άρματα για την χιλιάκριβη έδρα των Καλλικρατικών δήμων .Ξεσηκώθηκαν οι καλοβολεμένοι Καποδιστριακοί Δήμοι που καταργούνται και ζητούν τα …ιερά και τα όσια της φυλής . Χάνουν τον δήμο και φωνάζουν πως ήρθε η συντέλεια του κόσμου. Αλήθεια βρέ ….καλόπαιδα στα 12 Καποδιστριακά χρόνια που έσβησε η ελληνική ύπαιθρος από τον χάρτη γιατί δεν μιλάγατε ?
Ρωτήστε τους κατοίκους των χωριών της Μεσσηνίας όπως και της υπόλοιπης Ελλάδας τι τους πρόσφεραν οι αδηφάγες έδρες των Καποδιστριακών δήμων όλα αυτά τα χρόνια - θα πάρετε την απάντηση ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ .
Αυτές κράταγαν το μαχαίρι αυτές έτρωγαν και το πεπόνι τα Δημοτικά Διαμερίσματα ήταν οι παρίες οι φτωχοί συγγενείς. Φοβούμενοι σήμερα ότι θα πληρωθείτε με το ίδιο νόμισμα από τις έδρες των Καλλικρατικών δήμων σηκώνεται επανάσταση διεκδικώντας πάντα αυτό που ποτέ δεν σεβαστήκατε και προσφέρατε στα χωριά μας 12 ΠΕΤΡΙΝΑ ΧΡΟΝΙΑ.
Δεν λάβατε ποτέ σοβαρά υπ΄όψιν την λαϊκή φράση που λέει ότι το νόμισμα έχει δύο όψεις αφού 12 χρόνια είχατε την καλή, έφθασε ο καιρός να δείτε και την ανάποδη .
Οι αντιδράσεις σας λοιπόν δεν μας αγγίζουν για μας ισχύει το βρεγμένος την βροχή δεν την φοβάται και δυστυχώς 12 χρόνια δεν …στεγνώσαμε ποτέ

2 σχόλια:

  1. 28.5.2010
    ΚΑΙ 'ΓΩ ΑΠΟ ΧΩΡΙΟ ΚΑΤΑΓΟΜΑΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΣ.
    Η ΥΙΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΨΗΣ ΤΟΥ ΣΚΑΡΜΙΓΚΑΙΟΥ ΔΕΝ ΤΕΡΙΑΖΕΙ ΣΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΠΥΡΓΙΩΤΗ.
    Ο ΠΥΡΓΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΚΑΡΜΙΓΚΑΣ !
    ΕΥΧΑΡΙΑΣΤΩ.
    Κ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ φίλε.
    Δεν καταλαβαίνω γιατί ο Πύργος πρέπει να αποτελεί εξαίρεση στη θέση των Σκαρμιγκέων. Τα ίδια προβλήματα αντιμετώπιζαν τα χωριά επί Καποδίστρια. Απ ότι λες κατάγεσαι από χωριό! Ξέχασες όμως την απαξίωση που γνώρισαν τα χωριά όλα αυτά τα χρόνια. Τώρα μας ζητάτε να συμμετέχουμε στις διαμαρτυρίες για τον Καποδίστρια! Aκόμα και αν θέλουμε να ξεχάσουμε ότι αυτά τα 12 χρόνια δεν φτιάχτηκε ένας αγροτικός δρόμος της προκοπής στο χωριό μας και τόσα άλλα προβλήματα. Δεν περιμένουμε κάτι διαφορετικό από τον Καλλικράτη. Το θέμα είναι Κυπαρισσία ή Γαργαλιάνοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες