17 Μαρτίου 2010

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟΝ ΣΤΟΝ ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ

Πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Κυριακή η δεύτερη επαναληπτική συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης του Ελαιουργικού Συνεταιρισμού του χωριού μας. Τα θέματα που συζητήθηκαν κατά την συνεδρίαση κινήθηκαν γύρω από την οικονομική κατάσταση του συνεταιρισμού.
Ο λογιστής κ Ψυχάρης ενημέρωσε το σώμα για τα χρέη, που αγγίζουν τα 240 χιλιάδες ευρώ και για τους ισολογισμούς των τριών τελευταίων ελαιοκομικών περιόδων. Μετά από την ενημέρωση ακολούθησε συζήτηση σε έντονο κλίμα και ακούστηκαν πολλές προτάσεις. Το λόγο πήρε ο αντιπρόεδρος του συνεταιρισμού κ Κώστας Γεωργιόπουλος ο οποίος παρουσίασε τα γεγονότα που οδήγησαν το συνεταιρισμό σε αυτό το μεγάλο χρέος από τα οποία το κυριότερο είναι η αλλαγή των μηχανημάτων του εργοστασίου.
Η γενική συνέλευση δεν δέχτηκε πολλές από τις δικαιολογίες που ακούστηκαν και την μη δυνατότητα του συνεταιρισμού να μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του τα δυο τελευταία χρόνια. Στο τέλος ακολούθησε ψηφοφορία για τους ισολογισμούς, από τους τρεις δεν ψηφίστηκαν οι δύο τελευταίοι. Μετά από αυτή την εξέλιξη η ΓΣ δεν δέχτηκε να παραγραφούν ευθύνες που ενδεχομένως να υπάρχουν και υποχρέωσε σε παραίτηση το ΔΣ. Ύστερα από αυτή την εξέλιξη το ειρηνοδικείο θα αποφασίσει για προσωρινό ΔΣ που θα οδηγήσει το Συνεταιρισμό σε εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου.
Σύμφωνα με τις αποφάσεις της γενικής Συνέλευσης το νέο ΔΣ που θα προκύψει θα είναι απαλλαγμένο από ευθύνες οικονομικών συναλλαγών του μέχρι τώρα ΔΣ και θα κινήσει τις ενέργειες που απαιτούνται για την κάλυψη των ελλειμμάτων και την εξυγίανση των οικονομικών του Συνεταιρισμού με οποιοδήποτε νόμιμο μέσο.
Τέλος αποφασίστηκε να δοθεί η δυνατότητα σε όποιον παραγωγό δεν είναι μέλος του συνεταιρισμού με μια απλή αίτηση χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση να εγγραφεί μέλος στο συνεταιρισμό και να συμμετάσχει στις προσεχείς εκλογές. Ο συνεταιρισμός σήμερα αριθμεί 118 μέλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες