4 Μαρτίου 2010

Επιδότηση: 8-12 Μαρτίου οι πληρωμές. Άρχισαν οι ενεργοποιήσεις για το 2010 .

Από τις 8 έως τις 12 Μαρτίου θα πληρωθούν οι παραγωγοί το υπόλοιπο των επιδοτήσεων για το 2009, ενώ όσοι δεν έχουν μεταβολές, μπορούν από προχθές να καταθέτουν αιτήσεις για την ενιαία ενίσχυση του 2010 στον ΟΠΕΚΕΠΕ, που ανέλαβε το συγκεκριμένο κομμάτι των ενεργοποιήσεων, μετά την άρνηση της ΠΑΣΕΓΕΣ. Όσον αφορά σε εκείνους που έχουν μεταβολές: «Πιθανότατα και αύριο να έχουμε τις διαδικασίες για το πώς θα πιστοποιηθούν οι φορείς που θα κάνουν την ενεργοποίηση του 2010, είτε πρόκειται για Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών, είτε για το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο, είτε για οποιονδήποτε άλλο φορέα πληροί τα κριτήρια της πιστοποίησης.

Για το 2010 ακολουθείται αυτή η διαδικασία, πιστοποίησης ενδιαφερομένων ανά περιοχή, γιατί δεν υπάρχουν χρονικά περιθώρια ώστε να γίνει διαγωνισμός. Για το 2011 θα γίνει διαγωνισμός για όλη την Ελλάδα, βγαίνει στον αέρα την Παρασκευή στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, αφού πριν δημοσιευθεί σε αυτή της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

ΕΑΣ Μεσσηνίας

Από την πλευρά της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας, ο γενικός διευθυντής της Δημήτρης Ραπτέας σχολίασε πάνω στα νέα δεδομένα: «Αιφνιδιάστηκα από την είδηση. Θεωρώ ότι δε θα ήταν άσχημο να αναλάβει το έργο ο ΟΠΕΚΕΠΕ, ώστε να αλαφρώσει και το βάρος από τις Ενώσεις, όμως πιστεύω ότι είναι δύσκολο να αντικατασταθεί ο ρόλος των Ενώσεων. Για παράδειγμα, η δική μας έχει πολύ καλά δίκτυα σε όλο το πλάτος του νομού, με 7 υποκαταστήματα. Ο ΟΠΕΚΕΠΕ δε διαθέτει αυτού του είδους την υποδομή και οργάνωση. Μακάρι να ανταπεξέλθει, έστω και για τις δηλώσεις που δεν έχουν μεταβολές. Μήπως, όμως, αυτό οδηγήσει σε ταλαιπωρία των παραγωγών; Δεν ξέρω. Θα φανεί στην πορεία. Εύχομαι να μην ταλαιπωρηθούν οι παραγωγοί».

πηγή:Θάρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες