24 Φεβρουαρίου 2010

Έσπασαν τα ισόβια για το ιερό χασισάκι της Βάλτας

«Έσπασαν» τα ισόβια για τον έναν από τους δύο κατηγορούμενους που συνελήφθησαν να χρησιμοποιούν ως αποξηραντήριο 46 κιλών χασίς την οροφή της εκκλησίας Ευαγγελιστρίας στη Βάλτα Γαργαλιάνων.
Οι δύο κάτοικοι της περιοχής και κουμπάροι είχαν καταδικασθεί πρωτόδικα ο ένας σε ισόβια κάθειρξη και ο δεύτερος σε 18 χρόνια φυλάκισης. Για τον πρώτο, το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων μείωσε χθες την ποινή στα 15 χρόνια και επέβαλε χρηματικό πρόστιμο 50.000 ευρώ, ενώ για το δεύτερο στα 12 χρόνια και επίσης χρηματικό πρόστιμο 50.000 ευρώ.

Οι δύο δράστες ισχυρίσθηκαν εκ νέου ότι τα ναρκωτικά δεν ήταν δικά τους, αλλά είχαν μάθει ότι κάποιος τα φυλάει εκεί και πήγαν να κλέψουν, επειδή είναι χρήστες.

Ιερό… αποξηραντήριο
Η υπόθεση με το κρυμμένο χασίς στην οροφή της εκκλησίας ξετυλίχθηκε για άλλη μια φορά στην αίθουσα των δικαστηρίων. Όπως κατέθεσαν οι αστυνομικοί, μετά από πληροφορίες που είχαν αστυνομικοί της Πάτρας και σε συνεργασία με συναδέλφους τους από τη Δίωξη Ναρκωτικών Καλαμάτας, παρακολούθησαν επί ημέρες την εκκλησία, μέχρι που ένα απόγευμα εμφανίστηκαν οι δύο δράστες. Ο ένας παρέμεινε κάτω φυλώντας τσίλιες και ο άλλος ανέβηκε στη σκεπή, έβγαλε λίγα κεραμίδια και μπήκε κάτω από αυτή. Άρχισε αμέσως να πετάει χασίς σε αυτόν που ήταν έξω, ο οποίος και το έβαζε σε σακιά.
Με έφοδο των αστυνομικών συνελήφθησαν και οι δύο, ενώ στη συνέχεια κατέσχεσαν από την οροφή της εκκλησίας συνολικά 46 κιλά χασίς, τα οποία είχαν απλώσει για να ξεραθούν σε έκταση 150 τετραγωνικών μέτρων.
Επίσης, αστυνομικός από την Αθήνα κατέθεσε ότι έξι μήνες αργότερα συνελήφθη αλλοδαπός στην πρωτεύουσα, ο οποίος είχε στην κατοχή του χασίς, καθώς και ένα χάρτη με περιοχή της Μεσσηνίας, μαζί με ένα σχεδιάγραμμα. Ο ίδιος τους είχε πει ότι το είχε προμηθευτεί από Βούλγαρο στη Μεσσηνία και το σχεδιάγραμμα έδειχνε την περιοχή φύλαξής του.
Ενημερώθηκαν οι Αρχές της Μεσσηνίας, ενώ στο σημείο που έδειχνε το σχεδιάγραμμα βρέθηκε μια αγροικία (κοντά στην εκκλησία) και εντός αυτής ένα μπαούλο. Κατά την πρώτη έρευνα δε βρήκαν κάτι, όμως, όταν μετά από ενάμισι μήνα επανήλθαν, βρήκαν μέσα στο μπαούλο ένα σάκο με 1.840 γραμμ. χασίς, αλλά σε κατάσταση αποσύνθεσης.

Ένοχοι
Οι δύο κατηγορούμενοι υποστήριξαν ότι η φυτεία δεν ήταν δική τους, αλλά είχαν δει το σημείο που φυλασσόταν το χασίς από ένα χάρτη που είχε αλλοδαπός στην Αθήνα και πήγαν για να το κλέψουν. Για τον τρίτο που ήταν μαζί τους, κατέθεσαν ότι ήταν Βούλγαρος, τοξικομανής όπως κι αυτοί, και είχε πάει μαζί τους για να κλέψουν χασίς.
Ο εισαγγελέας αντέκρουσε τους ισχυρισμούς τους, λέγοντας πως το χασίς που έκρυβαν στην εκκλησία ήταν δικό τους, δίνοντας έμφαση στο χώρο που επέλεξαν για την παράνομη δραστηριότητά τους. Παράλληλα, είπε ότι δεν μπορούν να συνδεθούν οι δύο υποθέσεις (το χασίς στην εκκλησία με αυτό που βρέθηκε στο μπαούλο στη αγροικία).
Τους ισχυρισμούς των κατηγορουμένων υπερασπίστηκαν και οι δικηγόροι τους Εμμανουήλ Γεράκιος και Κων. Μαλαφάντης, αλλά δεν έγιναν δεκτοί από το δικαστήριο, το οποίο τους έκρινε ενόχους. Τους αναγνώρισε, όμως, ελαφρυντικά, στον μεν πρώτο καλής μεταγενέστερης συμπεριφοράς, στο δε δεύτερο πρότερου έντιμου βίου.

πηγή:Θάρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες