27 Ιανουαρίου 2010

Συνεδρίαση της ΤΕΔΚ για το χωροταξικό ζητεί ο Καλοφωλιάς. Με άλλη θέση;;;;

Να συνεδριάσει η ΤΕΔΚ το συντομότερο δυνατό, με τη συμμετοχή όλων των δημάρχων και των προέδρων των δύο κοινοτήτων της Μεσσηνίας, προτείνει ο δήμαρχος Γαργαλιάνων Σταύρος Καλοφωλιάς προκειμένου να συζητηθεί το χωροταξικό του “Καλλικράτη“. Στόχος, όπως λέει, θα είναι να καταλήξουν σε μια ευρείας αποδοχής πρόταση σχετικά με τα όρια και
τον αριθμό των δήμων, που θα την υποβάλουν στο υπουργείο Εσωτερικών, αντί να περιμένουν τη δική του πρόταση για να συζητήσουν. Ο κ. Καλοφωλιάς είπε στην εφημερίδα Ελευθερία:
«Θα πρέπει να καθίσουμε κάτω όλοι οι δήμαρχοι και οι πρόεδροι των κοινοτήτων, να συζητήσουμε για το χωροταξικό. Πρώτα, πρέπει να δούμε ποιοι δήμοι μπορούν αυτοδίκαια -με βάση και τις προϋποθέσεις που έχουν τεθεί- να είναι οι νέοι δήμοι του “Καλλικράτη“. Για παράδειγμα, δήμοι όπως η Καλαμάτα, η Κυπαρισσία, η Μεσσήνη, οι Γαργαλιάνοι. Δήμοι που έχουν το κρίσιμο μέγεθος πληθυσμού, οργανωμένες υπηρεσίες, και μπορούν να ανταποκριθούν στα κριτήρια που θέτει το σχέδιο “Καλλικράτης“. Επειτα, να δούμε ποιοι άλλοι δήμοι πιστεύουν ότι εξυπηρετούνται τα συμφέροντά τους με το να συνενωθούν με τους παραπάνω δήμους. Στη συνέχεια, να δούμε ποιοι δήμοι έχουν μείνει απέξω - και μέσα από ένα διάλογο με αντικειμενικά κριτήρια να δούμε ποιοι ακόμη δήμοι μπορούν να δημιουργηθούν, ώστε να καταλήξουμε να έχουμε μια κατά το δυνατόν ομόφωνη απόφαση. Μια πρόταση που θα έχει την συντριπτική πλειοψηφία της ΤΕΔΚ μπορεί να προταθεί στο υπουργείο και να ληφθεί υπόψη στο σχεδιασμό που γίνεται. Δεν μπορούμε να είμαστε σε μια διαδικασία “ράβε - ξήλωνε“ που δεν έχει κανένα αποτέλεσμα. Η Μεσσηνία σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να έχει μόνο 4 δήμους, γιατί τότε πάμε σε γιγαντισμό των δήμων, σε υδροκέφαλους δήμους που θα φθαρούν. Πρέπει να δούμε ποιοι δήμοι μπορούν να συνενωθούν ώστε να έχουν έναν κρίσιμο πληθυσμό τουλάχιστον 10.000 κατοίκων, για να μπορούν να οργανώσουν τις ανάλογες υπηρεσίες - και πάνω σε αυτή τη βάση να το συζητήσουμε. Αυτό πρέπει να βγει από ένα σοβαρό διάλογο με επιχειρήματα, ώστε να μπορούμε να στηρίξουμε την προτασή μας προς το υπουργείο. Γι‘ αυτό χρειάζεται σοβαρότητα και υπευθυνότητα».
Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες