14 Δεκεμβρίου 2009

Πτωτική τάση στο ελαιόλαδο


Άσχημα τα μαντάτα για το ελαιόλαδο καθώς στην Κρήτη οι Ενώσεις ήδη αναγκάστηκαν να ρίξουν την τιμή κατά 10 λεπτά. Η Ενωση Ηρακλείου ανακοίνωσε ότι από 2,30 θα αγοράζει με 2,20 ευρώ το κιλό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο οξύτητας μέχρι τρεις γραμμές, όπως και η Ενωση Μονοφατσίου.

Οι Ενώσεις Μεσαράς και Πεζών μείωσαν την τιμή από 2,20 σε 2,10 ευρώ το κιλό. Σε αυτές τις τιμές περίπου κυμαίνεται και η αγορά στη Μεσσηνία. Η εκτίμηση που γίνεται είναι πως οι Ιταλοί περιμένοντας μείωση των τιμών στην Ισπανία πιέζουν την ελληνική αγορά, εκμεταλλευόμενοι και το γεγονός ότι δεν έχουν δοθεί ακόμη οι επιδοτήσεις στους αγρότες.

Στο πλαίσιο αυτό δεν αγοράζουν ελαιόλαδο, ενώ οι τιμές για το λάδι παραδοτέο στην Ιταλία δεν ξεπερνούν τα 2,30 ευρώ το κιλό. Εξάλλου οι τιμές παραγωγού στην Ισπανία την περασμένη εβδομάδα κυμάνθηκαν από 2,10 μέχρι 2,15 ευρώ το κιλό για το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.

Με την κατάσταση που διαμορφώνεται γίνεται όλο και περισσότερο επείγουσα η ανάγκη καταβολής των επιδοτήσεων πριν οι ανάγκες των παραγωγών οδηγήσουν σε ακόμη χειρότερη κατάσταση τις τιμές του προϊόντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες