16 Νοεμβρίου 2009

Ο ΑΝΕΝΔΟΤΟΣ ΤΩΝ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ


Συγκεκριμένα στοιχεία που αφορούν στις ενέργειες που έγιναν από πλευράς Δήμου σχετικά με το πόσιμο νερό, ζητά με αίτησή του από το δήμαρχο Γαργαλιάνων Στ. Καλοφωλιά ο πρόεδρος του Περιβαλλοντικού – Πολιτιστικού Συλλόγου Γαργαλιάνων Φωτ. Παναγιωτακόπουλος.

Ο Σύλλογος, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται, κατήγγειλε δημόσια τα σοβαρά προβλήματα στην ποιότητα του πόσιμου νερού Γαργαλιάνων και έκανε αίτηση εισαγγελικής παρέμβασης.

Λαμβάνοντας υπόψη την σοβαρότητα του θέματος, που αφορά στην κατανάλωση ακατάλληλου νερού από τους δημότες Γαργαλιάνων (τους περισσότερους μήνες των τελευταίων ετών) και τις δημόσιες δηλώσεις του κ. Καλοφωλιά ότι: «Όταν διαπιστώθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα ειδοποιήθηκαν οι δημότες και διακόπηκε προσωρινά η παροχή νερού», «Ποτέ δε βρήκαμε κανένα δείγμα που να δημιουργεί πρόβλημα για την υγεία», «Υπάρχει και η υποψία μήπως πήγε το δάχτυλο κάποιου από αυτούς που πήραν τη μέτρηση», «Δεν μπορεί να γράφονται τέτοιες ανακρίβειες» και «Διαβεβαιώνω επισήμως ότι έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στο νερό του Δήμου», ζητά να του χορηγηθούν τα εξής στοιχεία για τη χρονική περίοδο από τον Ιανουάριο 2003 μέχρι και τον Οκτώβριο 2009:
• Γνήσια αντίγραφα όλων των ανακοινώσεων του Δήμου Γαργαλιάνων με τις οποίες ο Δήμος ειδοποιούσε τους δημότες όταν τα πιστοποιητικά εργαστηριακής εξέτασης (του πιστοποιημένου και συμβεβλημένου με το Δήμο εργαστηρίου), βεβαίωναν την ακαταλληλότητα του νερού για ανθρώπινη χρήση (πόσιμο, μαγείρεμα, μπάνιο).
• Γνήσια αντίγραφα των επιστολών του Δήμου προς την επόπτη Δημόσιας Υγείας Μεσσηνίας με τις οποίες γίνονταν γνωστά τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων, κάθε φορά που τα αποτελέσματα ήταν «εκτός των ορίων» όπως καθορίζονται με την Κοινή Υπουργική Απόφαση Υ2/2600/2001.
Ζητά, επίσης, ενημέρωση για τα ακόλουθα:
-Ποια ενδεικνυόμενα μέτρα προστασίας των καταναλωτών του νερού έλαβε η Δημοτική Αρχή Γαργαλιάνων σε κάθε περίπτωση που βεβαιωνόταν η ακαταλληλότητα του νερού.
-Πότε (ημερομηνίες) διακόπηκε προσωρινά η παροχή νερού στους Γαργαλιάνους μετά από διαπίστωση του Δήμου ότι υπάρχει πρόβλημα ποιότητας του νερού;
Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η ποιότητα του νερού είναι πολύ σοβαρό πρόβλημα για τους δημότες των Γαργαλιάνων και δε λύνεται με ευχολόγια και παραπληροφόρηση των κατοίκων από την Δημοτική Αρχή, ενώ παρατίθενται και τα αποτελέσματα εργαστηριακών ερευνών που αναγράφουν ότι οι τιμές των δειγμάτων που εξετάστηκαν βρίσκονται εκτός ορίων στο μεγαλύτερο τμήμα των σημείων δειγματοληψίας, σύμφωνα με κατάλογο που περιλαμβάνει τα αποτελέσματα αναλύσεων από τις 16 Ιανουαρίου 2008 έως σήμερα.

πηγή:ΘΑΡΡΟΣ

Σχετικές δημοσιεύσεις για το ιστορικό του θέματος:

Δήμος Γαργαλιάνων: Συνεχείς έλεγχοι για την ποιότητα του νερού

ΑΙΤΗΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες