11 Σεπτεμβρίου 2009

ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

Ένας χρόνος πέρασε κιόλας από την ημέρα που σε αυτό εδώ το blog ­­­­κάναμε την πρώτη ανάρτηση μας. Από την πρώτη ημέρα μέχρι σήμερα ο σκοπός μας, που είναι η προβολή και η παρουσίαση των προβλημάτων του χωριού μας, τηρήθηκε κατά γράμμα. Δεν χρησιμοποιήθηκε αυτό εδώ το βήμα για κανέναν άλλο απολύτως σκοπό παρά μόνο για να αναδειχθούν κάποια προβλήματα του χωριού μας, της Τριφυλίας και της Μεσσηνίας. Παράλληλα προσπαθήσαμε να φέρουμε σε πιο στενή επαφή τους απόδημους συγχωριανούς μας με τον τόπο καταγωγής τους και να ερεθίσουμε το ενδιαφέρον τους γι αυτόν. Ένα άλλο σημείο στο οποίο δώσαμε ιδιαίτερη βαρύτητα ήταν η επαφή μας με τα άλλα blog της περιοχής μας για να μπορέσουμε να προβάλουμε με μεγαλύτερη δύναμη τα κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζει ή περιοχή μας. Με έκπληξη όμως διαπιστώσαμε ότι όλοι οι συνάδελφοι blogger όποιο πρόβλημα παρουσιαζόταν το προβάλαμε ταυτόχρονα σαν να υπάρχει κάποια ενστικτώδης αντίδραση όταν πρόκειται για κάτι που δημιουργεί πρόβλημα στον τόπο μας. Οι παρατηρήσεις που μας έγιναν ήταν όλες καλοπροαίρετες και εποικοδομητικές , δεν γίναμε τέλειοι, γίναμε όμως καλύτεροι. Επιθυμούμε και στο εξής τις παρατηρήσεις σας, γιατί ότι αναρτούμε, είναι αποτέλεσμα του τι επιθυμείτε εσείς να διαβάζετε. Ο πρώτος χρόνος ήταν για εμάς μια γνωριμία με την μπλοκόσφαιρα, μάθαμε αρκετά, οργανωθήκαμε σαν ομάδα και γνωρίσαμε καλύτερα τον τόπο μας μέσα από την συχνή ενημέρωση μας γι αυτόν. Παράλληλα το ΠΥΡΓΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ απέκτησε και ένα αδελφάκι το ΠΥΡΓΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ, ένα blog γεμάτο αναμνήσεις και στιγμιότυπα από όλες τις φάσεις της καθημερινότητας του χωριού και της περιοχής μας. Το ενημερώνουμε συχνά και θα συνεχίσουμε να το ενημερώνουμε όσο έχουμε υλικό, γι αυτό παρακαλούμε όσοι από εσάς θέλετε να μοιραστούμε μαζί φωτογραφίες δικές σας που να έχουν ενδιαφέρον για το χωριό μας την Τριφυλία και την Μεσσηνία να μας τις στέλνετε στο e-mail μας ή να τις δίνετε στους συνεργάτες μας.
Ο τόπος μας αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε μια μεγάλη αλλαγή, η οποία είναι αποτέλεσμα της τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής και του εκσυγχρονισμού του δρόμου από την Αθήνα και την Πάτρα, αυτά τα δυο θα κάνουν την περιοχή μας πιο εύκολα προσιτή και ιδιαίτερα ελκυστική για αναψυχή και εργασία, η ανάπτυξη αυτή θα επηρεάσει και το τελευταίο χωριό του νομού μας. Θα μεγαλώσουν όλοι οι οικισμοί, θα ανοίξουν νέα μαγαζιά, θα εκσυγχρονιστούν οι υπηρεσίες προς τον πολίτη και πολλά άλλα. Ο μόνος τρόπος για να αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο τις ευκαιρίες αυτές είναι να συνεργαστούμε μονιασμένοι, χωρίς μικρότητες και να αξιοποιήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο αυτά τα οφέλη.
Μαζί με τους τοπικούς άρχοντες, τους συλλόγους, τους πολίτες, τώρα είναι και τα blogs. 'Eνας νέος τρόπος για να μεταδίδονται σύντομα πράγματα που δεν γράφονται στα άλλα ΜΜΕ, πράγματα που αφορούν μια μικρή κοινωνία που δύσκολα θα ασχοληθεί κάποιο άλλο μέσο μαζί του. Οι συνεργάτες του blog μας έχουμε το νεοεισαχθέν χόμπι για το blogging το αξιοποιούμε για το καλό του τόπου μας μακάρι και άλλοι πολλοί να το κάνουν. Όσο πιο πολλές οι φωνές, τόσο πιο εύκολα θα βρίσκονται λύσεις για τα προβλήματα του τόπου μας.
Ευχαριστούμε για την αγάπη σας

Οι συνεργάτες του blog

3 σχόλια:

  1. Εύχομαι Χρόνια Πολλά στο Πύργος Τριφυλίας.
    Να είναι εδώ, δυνατό να προσφέρει φωνή τόσο στο χωριό που την έχει ανάγκη όσο και στην περιοχή.

    Χρόνια Πολλά.
    Να τα χιλιάσετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρονια πολλα παιδια.Καλες αναρτησεις.Με χαρα προσμενουμε παντα τα νεα της ομορφου χωριου σας και γενικοτερα της Μεσσηνιακης γης.Ενα θετικο του διαδικτυου ειναι και το οτι φερνει πιο κοντα του ανθρωπους ανεξαρτητως γεωγραφικων αποστασεων.Παραλληλα με το οδικο δικτυο που συνεχως βελτιωνεται ερχονται νεες ευκαιριες αναπτυξης για την περιοχη και κυριως τους νεους ανθρωπους σαν και εσας που αγαπατε τον τοπο σας.Εμεις σε καθε ευκαιρια θα επισκεπτομαστε ακομα πιο συχνα το υπεροχο αυτο κομματι της Ελλαδος,και ελπιζουμε με την βοηθεια του Θεου καποια στιγμη να γινουμε και μονιμοι κατοικοι.Να ειστε παντα καλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες