9 Ιουλίου 2009

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΛΕΞΗ ΠΟΥ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΄΄ ΑΝΘΡΩΠΟ ‘’

Πριν από λίγο καιρό είχαμε κάνει μια ανάρτηση από αυτό εδώ το blog με μια παράκληση για αίμα. Μας είχαν στείλει στο e-mail μας μια ανακοίνωση που ζητούσαν αίμα για κάποιο πρόσωπο που νοσηλευόταν στον ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ και το χρειαζόταν επειγόντως . Η ευαισθησία μας σε τέτοια θέματα και ιδιαίτερα όταν πρόκειται για την ζωή ενός ανθρώπου είναι έντονη και αμέσως χωρίς το μυαλό μας να πάει σε κάτι το μεμπτό κάναμε την ανάρτηση προς ενημέρωση σας.
Μερικοί από τους αναγνώστες μας ανταποκρίθηκαν με προθυμία και μετέβησαν στο νοσοκομείο για να δώσουν αίμα. Ένας πολύ καλός συγχωριανός μας που βρίσκεται στην Αθήνα παρακίνησε μερικούς δικούς του ανθρώπους που ήθελαν να δώσουν αίμα και πήγαν στο νοσοκομείο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ, λέγοντας το όνομα του ασθενούς που είχε ανακοινωθεί από εμάς. Τους είπαν ότι τέτοιος ασθενής δεν υπάρχει και ότι πρόκειται για φάρσα. Μόλις ενημερωθήκαμε εμείς για το περιστατικό προσπαθήσαμε να βρούμε άκρη με τα τηλέφωνα που μας είχαν δώσει. Επιβεβαιώσαμε ότι επρόκειτο πράγματι για φάρσα.
Την ανάρτηση την αποσύραμε αμέσως. Ζητήσαμε συγνώμη από τους φίλους μας που μας είχαν παραπονεθεί και θεωρήσαμε χρέος μας να ζητήσουμε συγνώμη και από όλους όσους είχαν διαβάσει αυτή την ανάρτηση. Η πρόθεση μας δεν ήταν σε καμία περίπτωση να παρασύρουμε κανέναν, και αυτό πιστεύουμε ότι το καταλαβαίνετε όλοι , οι πρώτοι που παρασύρθηκαν από την ίδια καλή τους πίστη με την δική σας, ήμασταν εμείς και ζητάμε συγνώμη. Θα αναρωτηθείτε τώρα γιατί γράφουμε αυτό το κείμενο αυτή τη στιγμή.
Πριν από λίγο μας ήρθε ένα e-mail από ένα φίλο με το ίδιο περιεχόμενο που το αναδημοσίευσε και ο ίδιος από κάποιον άλλο και πάει λέγοντας. Τώρα όμως πιο έμπειροι και πιο πονηρεμένοι το διασταυρώσαμε και διαπιστώσαμε ότι πρόκειται πάλι για φάρσα.
Σας παραθέτουμε αυτό το κείμενο για να ξέρετε αν σας έρθει στο e-mail σας τι ακριβώς είναι :
Μερισιώτης Βαγγέλης, Ευαγγελισμός ΜΕΘ2, ώρες 8.30-14.00 και 15.00-19.00. Προωθείστε το όπου μπορείτε. Ευχαριστώ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΑΙΜΑ. ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΤΟ!Καλημέρα σας, Θα ήθελα την βοήθειά σας για την ζωή ενός φίλου μου. Χρειάζεται να κάνει μεταμόσχευση συκωτιού και πρέπει να βρούμε αποκλειστικά ομάδας 'Ο αρνητικό'.Εάν μπορείτε ανακοινώστε το διότι έχει ζωή μία με δύο εβδομάδες.Μπορεί κάποιος/α από εσάς να έχει αίμα 'Ο αρνητικό' και να του σώσει τη ζωή. Για οποιαδήποτε πληροφορία μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου,Σας Ευχαριστώ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ Γ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΤΗΛ-ΦΑΞ :26210-35638 ΚΙΝ: 6944 434 559

Το χειρότερο όμως αυτού το περιστατικού δεν είναι η αναστάτωση που προκαλεί μα το ότι κυκλοφορεί κάποιο άθλιο και διεστραμμένο μυαλό που εκμεταλλεύεται τον ανθρώπινο πόνο ή για να κάνει το κέφι του ή για να βγάλει λεφτά. Αυτός ο άνθρωπος, αν μπορούμε να τον χαρακτηρίσουμε έτσι, δεν είναι απλώς ανεύθυνος αλλά και επικίνδυνος για την κοινωνία. Γιατί για σκεφτείτε πόσοι θα θέλουν να βοηθήσουν σε τέτοιες καταστάσεις και θα αρνούνται να πάνε σκεπτόμενοι αυτή την φάρσα; Και αυτός ήταν ο λόγος που τόσο καιρό δεν θέλαμε να θίξουμε αυτό το γεγονός, μα τώρα που αυτός ο τύπος ξαναχτυπάει θεωρούμε χρέος μας να πούμε την αλήθεια.
Τέλος θέλουμε να σας παρακαλέσουμε το εξής: όταν πέφτει στην αντίληψη σας κάποια τέτοια ανακοίνωση μην πείτε ποτέ ΄΄ μπορεί να είναι φάρσα ή δεν με ενδιαφέρει ΄΄ μα να το διασταυρώνετε και να είστε πρόθυμοι να προσφέρεται την βοήθεια σας γιατι πάνω απ όλα είμαστε άνθρωποι.

1 σχόλιο:

  1. Για τους φαρσέρ
    Ο άνθρωπος είναι συνάνθρωπος, αλλιώτικα καταντά απάνθρωπος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες