10 Ιουνίου 2009

210 ΤΟΝΟΙ ΣΤΑΦΙΔΑΣ ΚΑΤΑΣΧΕΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ


Οι γεωπόνοι της Νομαρχίας Πειραιά απαγόρευσαν την εισαγωγή 44 τόνων σταφίδας προέλευσης Πακιστάν που επρόκειτο να εισαχθούν στη χώρα μας επειδή έκριναν ότι το τρόφιμο ήταν ακατάλληλο για κατανάλωση, αφού διαπιστώθηκε παρουσία εντόμων.Το προϊόν ιδιοκτησίας της εταιρείας «Οξοποιΐα Αφοί Χαϊνα ΕΕ» που έφτασε στην χώρα μας συσκευασμένο σε 1760 σάκους και αποθηκευμένο σε δύο κοντέινερ παραμένει δεσμευμένο στους χώρους του Τελωνείου.
Για την υπόθεση ενημερώθηκε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Επισημαίνεται ότι από τις αρχές του έτους μέχρι σήμερα οι γεωπόνοι της Νομαρχίας Πειραιά έχουν απαγορεύσει την είσοδο στην χώρα σε 6 εισαγωγές από Χιλή, Πακιστάν, Ισραήλ, Ινδονησία και Λίβανο συνολικού βάρους 210,3 τόνων.
Σε δηλώσεις του ο Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας επεσήμανε ότι «Η προσπάθεια που καταβάλλουμε για την προστασία της δημόσιας υγείας αποδίδει καρπούς με απτά, ορατά αποτελέσματα. Άλλωστε το γεγονός και μόνο ότι από τις αρχές του έτους μέχρι σήμερα πάνω από 200 τόνοι τροφίμων δεν έχει επιτραπεί να διοχετευθούν στην εγχώρια αγορά από τα Τελωνεία στο λιμάνι του Πειραιά, μιλάει από μόνο του» και πρόσθεσε «Σε ό,τι αφορά τις εισαγωγές προϊόντων πρέπει να επισημάνουμε και πάλι ότι το νομοθετικό πλαίσιο χρήζει άμεσης αναπροσαρμογής. Γιατί είναι αδιανόητο να μην μπορούμε να κατάσχουμε τα ακατάλληλα για τη δημόσια υγεία προϊόντα, αφού ο χώρος των Τελωνείων θεωρείται διεθνής χώρος, όπως επίσης είναι αδιανόητο για τον ίδιο λόγο να μην μπορούμε να προχωρήσουμε στην επιβολή κυρώσεων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες