6 Απριλίου 2009

ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ...ΠΑΛΙ...


Διαβάστε τι είχε πει ο καθηγητής σεισμολογίας Γεράσιμος Παπαδόπουλος για να δούμε και την καμπούρα μας..."Όλοι αναγνωρίζουν ότι το πρόβλημα των σεισμών στην Ελλάδα είναι πολύ σημαντικό. Γιαυτό, εξίσου σημαντικός είναι ο κοινωνικός ρόλος του ΟΑΣΠ ως συντονιστικού φορέα της εθνικής αντισεισμικής πολιτικής. Ο ΟΑΣΠ από το 1983, οπότε ιδρύθηκε, ποτέ δεν έφθασε στο επίπεδο απόδοσης που όφειλε να φθάσει, αλλά κατά καιρούς υπήρξαν σημαντικά επιτεύγματα. Δυστυχώς, από το...2003 και έπειτα υπάρχει σταδιακή υποβάθμιση και αδράνεια. Οι δραστηριότητες είναι πολύ λίγες. Το έργο που έχει παράγει είναι ελάχιστο.

Η αντισεισμική πολιτική βουλιάζει σε τέλμα απραξίας και ατολμίας. Όσοι ασχολούνται πραγματικά με την αντισεισμική προστασία γνωρίζουν ότι οι ανάγκες μιάς σεισμογόνου χώρας για αντισεισμική προστασία, όπως της Ελλάδας, μεταβάλλονται με το χρόνο ποιοτικά και αυξάνονται συνεχώς ποσοτικά.

Στο δομημένο περιβάλλον, στην ανθρώπινη κοινωνία γενικότερα, συσσωρεύεται συνεχώς σεισμική επικινδυνότητα για πολλούς λόγους. Και γιαυτό χρειάζεται συνεχής προσπάθεια για την κάλυψη των αναγκών, για τη μείωση της σεισμικής επικινδυνότητας. Χρειάζεται συνεχής και πλήρης ανάπτυξη νέων δράσεων για να καλύπτουμε τις ανάγκες που προκύπτουν, αν προλαβαίνουμε να τις καλύπτουμε. Αν, όμως, αδρανήσουμε για μερικά χρόνια, τότε η σεισμική επικινδυνότητα συσσωρεύεται υπέρμετρα γιατί εκλείπουν οι δράσεις εκείνες που τη μειώνουν έστω και μερικώς....

"http://www.black-mail.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες