7 Απριλίου 2009

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΙΟ ΠΑΘΟΣ ΤΟ ΕΡΧΟΜΕΝΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ




Επίκαιρη εκδήλωση για το θείο πάθος διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών του χωριού μας. Στο δελτίο τύπου που λάβαμε σημειώνονται τα εξής:



Το Σάββατο 11 Απριλίου 2009 ώρα 7:45 μ. μ. θα πραγματοποιηθεί στον ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΠΥΡΓΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ, θρησκευτική εκδήλωση με θέμα το ΘΕΙΟ ΠΑΘΟΣ.
Στην εκδήλωση αυτή, η Χορωδία του Ιερού Ναού ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ ΘΟΥΡΙΑΣ θα ψάλλει βυζαντινούς ύμνους και θρήνους υπό τη διεύθυνση του κ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΚΟΥΖΟΥ.
Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Σύλλογό μας, σε συνεργασία με τον κ. ΛΕΩΝΙΔΑ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟ, ο οποίος θα μιλήσει για το Θείο Πάθος και θα διαβάσει δυο ιστορικά κείμενα- ντοκουμέντα:
· την επιστολή του Πούμπλιου Λεντούλλου, Κυβερνήτη της Ιουδαίας προ του Ποντίου Πιλάτου, προς τον Ρωμαίο αυτοκράτορα Τιβέριο, στην οποία περιγράφεται η προσωπικότητα και το έργο του Ιησού Χριστού. Η επιστολή αυτή φυλάσσεται στη Βιβλιοθήκη Τζιζαιρίνι της Ρώμης.

· την απόφαση της θανατικής καταδίκης του Χριστού, ένα κείμενο που βρέθηκε το 1309 στην Άκκουλα της Ιταλίας, μεταφέρθηκε στη Κωνσταντινούπολη το 1381 και μεταφράστηκε από τα εβραϊκά το 1643 από τον τότε Οικουμενικό Πατριάρχη Διονύσιο.

Επίσης θα διαβάσουν λογοτεχνικά κείμενα ή θα μιλήσουν για το ΘΕΙΟ ΠΑΘΟΣ και άλλα μέλη και φίλοι του Συλλόγου μας.

1 σχόλιο:

  1. Συγχαρητηρια στον Συλλογο Γυναικων για την εκδηλωση που προγραμματιζουν,δυστυχως δεν θα μπορεσουμε να παρευρεθουμε,θα ειμαστε αιχμαλωτοι ακομα στην κολαση της Αθηνας.Συμπτωση!Η πολη που βρεθηκε το κειμενο ειναι η πολη που δοκιμαστηκε απο τον προσφατο σεισμο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες