17 Μαρτίου 2009

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ




Οι επιδοτήσεις αγροτικών προϊόντων θα συνεχιστούν και μετά το 2013 αλλά δεν γνωρίζουμε ακόμα ποια μορφή θα έχει ο πρωτογενής τομέας της οικονομίας. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα συναποφασίσουν για την Κοινή Αγροτική Πολιτική που θα εφαρμοσθεί μετά το 2013. Τα παραπάνω δήλωσαν οι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Μαργαρίτης Σχοινάς και Γιώργος Παπαστάμκος στην εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν χθες στο ξενοδοχείο “Φαραί Παλάς“ το Επιμελητήριο Μεσσηνίας και το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας.
Μιλώντας για την προοπτική ανάπτυξης στη Μεσσηνία, ο κ. Σχοινάς είπε ότι η Καλαμάτα και η ισπανική πόλη Χαέν μπορούν να γίνουν κέντρα της ευρωπαϊκής πολιτικής για το ελαιόλαδο.


Επεσήμανε τις ευκαιρίες που θα δημιουργήσει η λειτουργία των ξενοδοχειακών μονάδων της Περιοχής Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης (ΠΟΤΑ) τονίζοντας παράλληλα ότι θα πρέπει να προβληθούν οι μονάδες αιμοκάθαρσης που λειτουργούν στο
νομό. Πρότεινε να λειτουργήσουν στο ΤΕΙ Καλαμάτας και στο Πανεπιστήμιο θερινά τμήματα για αλλοδαπούς φοιτητές.

Η νέα οικονομία θα έχει λιγότερη άσφαλτο και περισσότερο Διαδίκτυο είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Σχοινάς θέλοντας να τονίσει το νέο οικονομικό περιβάλλον που θα δημιουργηθεί μετά την οικονομική κρίση.

Ο κ. Παπαστάμκος είπε μεταξύ άλλων ότι η οικονομική κρίση είναι απότοκος της έλλειψης ρυθμιστικών κανόνων στην χρηματοπιστωτική αγορά.
Μίλησε για την αδιαφανή λειτουργία των οίκων που αξιολογούν την πιστοληπτική ικανότητα των κρατών τονίζοντας ότι πρέπει να ελέγχονται πολιτικά και να μην γνωμοδοτούν ανεξέλεγκτα.

Επισήμανε ότι η κρίση δεν θα επιφέρει ούτε το τέλος του καπιταλισμού ούτε θα αποτελέσει αφορμή για την παύση του ελεύθερου εμπορίου με την θέσπιση κανόνων προστατευτισμού. Η Ευρώπη έχει μέλλον οικολογικό και κοινωνικό σημείωσε ο κ. Παπαστάμκος μιλώντας για την οικονομική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης.


πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες