11 Φεβρουαρίου 2009

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ


Σε κλίμα βαθειάς κατάνυξης και ευλάβειας παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του Νομού μας και πλήθους πιστών αλλα και εορτάστηκε σήμερα 10 Φεβρουαρίου ο πολιούχος της πόλης των Φιλιατρών Άγιος Χαράλαμπος.Η Θρησκευτική τελετή ολοκληρώθηκε στις 11 το πρωΐ και ακολούθησε λιτάνευση της Ιερής Εικόνας και των ιερών λειψάνων στους κεντρικότερους δρόμους της πόλης.Στις Θρησκευτικές εκδηλώσεις το παρόν έδωσαν μαθητές και μαθητριες του Γυμνασίου και Λυκείου, Προσκόποι, Συλλόγοι, Σωματεία με επικεφαλής τη Φιλαρμονική του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών.


Ο Δήμαρχος Φιλιατρών Άλκης Ξύγκας με το Δημοτικό Συμβούλιο, οι Δήμαρχοι Μεθώνης κος Ηρακλής Μιχελής, Γαργαλιάνων κος Σταύρος Καλοφωλιάς, Αυλώνος κ. Ιωάννης Φιλντίσης, Δωρίου κος Τάκης Αντώνης και Κυπαρισσίας κος Δημήτρης Σαμπαζιώτης.Απο την Πολιτική Ηγεσία του Τόπου την Κυβέρνηση εκπροσώπησε η Υφυπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Κα Σοφία Καλατζάκου, ενω παρόν έδωσαν οι βουλευτές του Νομού μας Κύριοι Δημήτρης Σαμπαζιώτης (Ν.Δ.), Ιωάννης Λαμπρόπουλος (Ν.Δ.) Δημήτρη Κουσελάς (ΠΑ.ΣΟ.Κ.) και το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Κα Νάντια Γιαννακοπούλου.Ο Νομάρχης Μεσσηνίας Κος Δημήτρης Δράκος, οι .......αντινομάρχες κ. Σωτήρης Παναγιωτόπουλος, Αναστασόπουλος.


Στην Μεγάλη Αρχιερατική Θέια λειτουργία συλλειτούργησαν οι Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέας, Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, Κορωνείας κ. Παντελεήμονας και Δράμας κ. Παύλος και η υποδοχή τους από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Τριφυλίας & Ολυμπίας κ. Χρυσόστομο ήταν αρκετά θερμή!Η λειτάνευση της Ιερής Εικόνας και των ιερών λειψάνων έγινε απο τους κεντρικότερους δρόμους της Πόλης και κατέληξε στην Πλατεία όπου εψάλη δέηση.Στην ομιλία του ο Μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας Κος Χρυσόστομος έκανε λόγο για την προσέλευση των νεων ανθρώπων στην Εκκλησία, Εξέφρασε την ενότητα του λαού και του κλήρου.Είμαστε Υπερήφανοι τόνισε για τον πολιούχο μας. Για τον Άγιο ιερομάρτυρα Χαραλάμη τον θαυματουργό.Γι αυτόν που σήμερα συνήγυρε πλήθη και ήρθαν απο το Εξωτερικό, απο την βόρεια Ελλάδα απο την νησιωτική απο την ηπειρώτική, απο πολλά μέρη της Ελλάδας για να τον ευγνομωνήσουν, και να διαλαλήσουν το Θαύμα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες