17 Ιανουαρίου 2009

ΔΙΕΥΡΥΝΕΤΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ

Ο Υπουργός ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. υπέγραψε απόφαση με την οποία εγκρίνεται ακόμη ένα συλλογικό σύστημα ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ. H δημιουργία του είχε συμφωνηθεί σε συνάντηση που είχαν προ μηνών ο κ. Γιώργος Σουφλιάς με τον πρόεδρο της ΚΕΔΚΕ κ. Νικήτα Κακλαμάνη και το Διοικητικό της Συμβούλιο.
Σκοπός του νέου συλλογικού συστήματος είναι η πανελλαδική οργάνωση της εναλλακτικής διαχείρισης των αποβλήτων συσκευασιών, που θα λειτουργεί συμπληρωματικά με το ήδη εγκεκριμένο σύστημα « Ε.Ε.Α.Α. – ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ» με τους μπλε κάδους.
Το νέο σύστημα στηρίζεται στην μεθοδολογία της διαλογής στην πηγή μέσω των Κέντρων Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης. Τα Κέντρα αυτά παραλαμβάνουν, αναγνωρίζουν και διαχωρίζουν τα υλικά, τα οποία συμπιέζουν και τα τεμαχίζουν, ενώ παράλληλα αποδίδεται ανταποδοτικό κίνητρο.
Επιπλέον, προβλέπονται ειδικές δράσεις, όπως συλλογή αποβλήτων συσκευασίας από λαϊκές αγορές και λαχαναγορές, καθώς και από σημεία υψηλής καταναλωτικής κίνησης.
Στο σύστημα μπορούν να συμμετέχουν: α) τοπική αυτοδιοίκηση, β) εμπορικές και βιομηχανικές επιχειρήσεις που ανακυκλώνουν.
Στο πλαίσιο αυτό, θα πραγματοποιείται πιστοποίηση των Εμπορικών Βιομηχανικών Αποβλήτων Συσκευασίας, ενώ θα υπάρξει συνεργασία και με τον ΕΣΔΚΝΑ αναφορικά με τα απόβλητα συσκευασίας που διαχειρίζεται.

Στο πλαίσιο αυτό ο Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ,έχει ήδη ανακηρύξει το 2009 ως έτος ανακύκλωσης στην Ελλάδα με σειρά εκδηλώσεων που στόχο έχουν την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες