4 Δεκεμβρίου 2008

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΕΡΙΚΟΠΗΣ ΤΩΝ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΩΝ

Σύμφωνα με την ομιλία της Eπιτρόπου για την γεωργία και την αγροτική ανάπτυξη Mariann Fischer Boel, που πραγματοποιήθηκε στο Ευρωπαϊκό στις 2 Δεκεμβρίου, η Ελλάδα βρίσκεται και πάλι εκτεθειμένη ως προς τις δεσμεύσεις της στην Ε.Ε.


Οι ελληνικές αρχές, ήδη από την άνοιξη του 2006 είχαν δεσμευτεί στις Βρυξέλες ότι μέχρι το τέλος του 2008 θα είχε εγκατασταθεί στη χώρα μας ένα λειτουργικό σύστημα αναγνώρισης και καταγραφής των αγροτεμαχίων (LPIS).

Πρέπει να τονισθεί ότι για την Ε.Ε. το συγκεκριμένο σύστημα είναι ζωτικής σημασίας μιας και το καθεστώς των άμεσων ενισχύσεων εξαρτάται από την έκταση των αγροτεμαχίων. Προκειμένου δηλαδή η Ε.Ε. να είναι πιο αντικειμενική στις πληρωμές τις, απαιτεί ένα αξιόπιστο και ακριβές σύστημα ελέγχου.

Η αλήθεια είναι, ότι η Ελλάδα έχει στην κατοχή της ένα τέτοιο σύστημα ελέγχου, ωστόσο σύμφωνα με την Ε.Ε. θεωρείται απαρχαιωμένο και ανακριβές.

Συνεχίζοντας την ομιλία της στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο η Mariann Fischer Boel, ξεκαθάρισε ότι ήδη έχει αρχίσει τις διαδικασίες για την περικοπή των γεωργικών επιδοτήσεων προς την Ελλάδα.

Ωστόσο, η τελική της απόφαση θα ληφθεί αφού πρώτα βγουν τα πορίσματα των εμπειρογνωμόνων που θα επισκεφτούν την Ελλάδα την επόμενη εβδομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες