21 Νοεμβρίου 2008

ΤΟ ΜΑΡΤΙΟ ΘΑ ΞΑΝΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2


«Η Διοικητική Μεταρρύθμιση όχι μόνο δεν μπαίνει στο χρονοντούλαπο, αλλά δεν είναι δυνατόν να ματαιωθεί». Αυτό δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος, αναγγέλλοντας στο ΔΣ της ΚΕΔΚΕ την αναστολή εφαρμογής της Διοικητικής Μεταρρύθμισης τουλάχιστον μέχρι και το Μάρτιο του 2009.
Ο υπουργός δήλωσε ότι η παρούσα οικονομική πραγματικότητα δεν αφήνει περιθώρια υλοποίησης της νέας διοικητικής δομής της χώρας, αφού δεν υπάρχουν περιθώρια να αποδοθούν οι απαραίτητοι πόροι.
Το Μάρτιο, θα υπάρχει η δυνατότητα να εκτιμηθεί εκ νέου η οικονομική κατάσταση και με βάση τη συμφωνία που έχει γίνει με τους αιρετούς (ότι δηλαδή πρώτα θα δοθούν οι πόροι και μετά οι αρμοδιότητες ) θα δρομολογηθούν οι εξελίξεις.
Ο υπουργός πρότεινε στο ΔΣ της ΚΕΔΚΕ τη διοργάνωση ειδικού συνεδρίου με θέμα της Διοικητική Μεταρρύθμιση, αφού, όπως είπε, «στόχος της κυβέρνησης αλλά και δικός μου ήταν να εφαρμοστεί η Διοικητική Μεταρρύθμιση πριν από τις επόμενες δημοτικές εκλογές».
Αναφερόμενος στα οικονομικά των ΟΤΑ ο κ. Παυλόπουλος δήλωσε ότι φέτος θα αυξηθούν οι πόροι τους κατά 22,5%, ενώ ανακοίνωσε την υπογραφή της Κοινής υπουργικής Απόφασης που συνυπεγράφη από τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Αλογοσκούφη για τη Δημοτική Αστυνομία.
«Χαιρετίζω τη δέσμευση του υπουργού Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλου ότι θα καταθέσει τις θέσεις της κυβέρνησης στο τακτικό μας συνέδριο για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση», είπε από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ, δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης και συμπλήρωσε:
«Μας χαροποιεί ιδιαίτερα η σύμπλευση των απόψεων του υπουργού με εκείνες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ότι δηλαδή η Διοικητική Μεταρρύθμιση παρά την εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία, όχι μόνο δεν μπαίνει στο χρονοντούλαπο, αλλά παραμένει ανοικτό και κεντρικό θέμα στην ατζέντα του διαλόγου μας».
Προσχηματική έκρινε την επίκληση της οικονομικής κρίσης για την αναβολή εφαρμογής της Διοικητικής Μεταρρύθμισης ο Πάρις Κουκουλόπουλος, εκπρόσωπος της μείζονος αντιπολίτευσης στο ΔΣ της ΚΕΔΚΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες