3 Οκτωβρίου 2008

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ!!!

Για μια ακόμη χρονιά το ελληνικό ελαιόλαδο συγκαταλέχθηκε ανάμεσα στα καλύτερα του κόσμου, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας της Ντόιτσε Βέλε (ΝΒ), το οποίο επικαλείται τα αποτελέσματα του ετήσιου διαγωνισμού που διενεργεί για έκτη συνεχόμενη χρονιά το γερμανικό, ειδικό περιοδικό «Ντερ Φάινσμέκερ» (Der Feinschmecker), μέσω του οποίου βραβεύονται τα καλύτερα ελαιόλαδα του κόσμου.
Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, στο τελευταίο τεύχος του κοινοποιούνται τα αποτελέσματα του εφετινού διαγωνισμού, σύμφωνα με τα οποία το πρώτο βραβείο πήρε ελαιόλαδο από τη Λέσβο, καθώς κατατάχθηκε ανάμεσα στα 3 καλύτερα από τα συνολικά 800 προϊόντα που διαγωνίστηκαν.
Επί μία εβδομάδα διεθνής ομάδα ειδικών δοκίμαζε 800 ελαιόλαδα από όλο τον κόσμο. Στη συνέχεια επέλεξαν τα 250 καλύτερα εξ αυτών τα οποία και τα παρουσίασαν στο τελευταίο τεύχος του που κυκλοφόρησε πριν από μία εβδομάδα.
Όπως εξηγεί ο κ. Κέρστεν Βέτενκαμπ, συντάκτης του περιοδικού:Καλούμε όλους τους παραγωγούς που γνωρίζουμε να μας στείλουν το προϊόν τους. Φυσικά μαζεύονται πολλά, τα οποία στη συνέχεια και δοκιμάζουμε. Κάθε ελαιόλαδο που μας πείθει με τη γεύση του, το άρωμά του, που είναι φρουτώδες, μπορεί να διακριθεί».
Το περιοδικό βραβεύει τα κορυφαία προϊόντα σε διάφορες κατηγορίες, για παράδειγμα τα μαλακά στη γεύση, τα φρουτώδη. Στη πιο σημαντική κατηγορία, των ελαιολάδων με την πιο έντονη γεύση, όπως εξηγεί ο κ. Βέτενκαμπ, μεγάλος νικητής αναδείχθηκε το λάδι του παραγωγού Μανώλη Ανδριοτέλη από τη Λέσβο.
Μπορούμε και εμείς σαν χωριό να στείλουμε και μαυρολίσο λάδι και βάτσικο ή και τα δύο αναμεμιγμένα στο διαγωνισμό. Ιδέα ρίχνουμε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες