16 Οκτωβρίου 2008

ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ;;;;; Η ΕΡΗΜΩΣΗ ΤΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ


Πολύ έντονα ακούγεται τον τελευταίο καιρό το σενάριο της δημιουργίας ενός ενιαίου Δήμου ( Δήμος Τριφυλίας) με πρωτεύουσα την Κυπαρισσία. Αυτό το σενάριο είναι κατευθυνόμενο από μερικούς << πολιτικούς >> που έχουν συμφέροντα στην πόλη αυτή και από μερικούς αχαρακτήριστους παρατρεχάμενους της πόλης αυτής, από την περιοχή και όχι μόνο.
Εμείς απλώς θέλουμε, προς το παρόν, να τους προειδοποιήσουμε και να τους ξυπνήσουμε από το λήθαργο της αδιαφορίας που έχουν πέσει για την υπόλοιπη Τριφυλία και να καταλάβουν ότι το συμφέρον το δικό τους και ολόκληρης της Τριφυλίας είναι, όσο το δυνατόν μικρότεροι Δήμοι.
Γιατί ήδη σήμερα, με το ισχύον σχέδιο Καποδίστρια τα χωριά μας έχουν πάρει την κάτω βόλτα, με πλήρη αδιαφορία για τη δημιουργία έργων σε αυτά από τους δημάρχους και τα δημοτικά συμβούλια τους, με αποτέλεσμα να έχει μειωθεί σημαντικά η παραμονή νέων ανθρώπων στα χωρία μας. Φανταστείτε, λοιπόν να γίνουν Δήμοι με περισσότερες πόλεις και ακόμα περισσότερα χωριά. Η πλήρης εγκατάλειψη της Τριφυλίας. Οι Δήμαρχοι θα ασχολούνται μόνο με την πόλη τους και το πολύ, πολύ με τις υπόλοιπες πόλεις του Δήμου, τα χωρία θα παρακαλούν να τους δώσουν έστω λίγη σημασία για πολύ βασικά θέματα που θα τα απασχολούν και κανείς δεν θα τα ακούει. Έτσι λίγο, λίγο τα χωριά μας θα μαραζώνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες