29 Οκτωβρίου 2008

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ


Η υπομονή των αγροτών έχει φτάσει στο τέλος της, πλέον θα αρχίσουν οι αντιδράσεις και μέχρι που θα φτάσουν, ένας Θεός ξέρει. Ο λόγος γίνεται για την εμπορία του ελαιολάδου που αυτή τη στιγμή είναι ανύπαρκτη παρόλο που η συγκομιδή έχει ήδη αρχίσει. Οι αγρότες μαζεύουν τον λίγο καρπό που έχουν, πληρώνουν μεροκάματα, κάνουν έξοδα και δεν ξέρουν αν θα πουλήσουν το λάδι τους. Οι υπεύθυνοι όχι μόνο δεν τους συμπαραστέκονται, έστω και με λόγια, αλλά τούς εμπαίζουν με πολύ προκλητικό τρόπο.
Όλοι τους γνωρίζουν ότι η φετινή παραγωγή είναι πολύ μικρή λόγω του περσινού σφοδρού παγετού της 17ης Φεβρουαρίου, οι αγρότες ζήτησαν να αποζημιωθούν και ο ΕΛΓΑ αποφάσισε να αποζημιωθούν μόνο τα κατεστραμμένα δέντρα και όχι η παραγωγή. Αυτό είναι επιεικώς κοροϊδία γιατί οι αγρότες κοιτάζουν να βγάλουν τη χρονιά τους με την παραγωγή και εσείς με αυτό που ζητάτε αναγνωρίζετε ότι έχει γίνει ζημιά και προσπαθείτε να αποφύγετε το σύνηθες ενδιαφερόμενοι για το σπάνιο.
Αν είναι να καούν οι ελιές από τη ρίζα καλύτερα να πάμε να γκρεμιστούμε από του Μανούσου το γεφύρι κύριοι.
Η μόνη οδός που απομένει να ακολουθήσουν οι αγρότες είναι η διαμαρτυρία, γι΄αυτό στις 19 Νοεμβρίου γίνεται συλλαλητήριο στην πλατεία της Χώρας με παρόντες όλους τους παράγοντες των αγροτών και των λοιπών φορέων της περιοχής μας. Για να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις μας και αυτή τη χρονιά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες