15 Σεπτεμβρίου 2008

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ

Αν ρωτήσουμε και τον τελευταίο κάτοικο του χωριού, τι γνώμη έχει για το σχέδιο Καποδίστρια, θα απαντούσε ότι είναι ένα σχέδιο που βοηθάει στην εξόντωση των μικρών χωριών.
Στην περίπτωση του δικού μας χωριού τα πράγματα έχουν και άλλη παράμετρο, την διχόνοια μεταξύ των ίδιων των κατοίκων του χωριού.
Οι μεν λένε ότι δεν έχουμε την σωστή μεταχείριση από την κεντρική διοίκηση του Δήμου και ότι είμαστε το ''αποπαίδι'' του σε σχέση με όλα τα άλλα χωριά του,οι δέ λένε ότι ο Δήμος κάνει ότι καλύτερο μπορεί για τα δημοτικά διαμερίσματα χωρίς να ξεχωρίζει κανένα. Πάντως όπως και να έχουν τα πράγματα, αυτοί που κρύβονται και υποκινούν αυτές τις δυο απόψεις πέτυχαν το σκοπό τους ή το σκοπό αυτών που τους στηρίζουν, έσπειραν τη διχόνοια στο χωριό και άφησαν τα προβλήματα να μεγαλώνουν . Το καλύτερο που θα μπορούσε να γίνει είναι όλοι μαζί να καθίσουμε και με παρρησία λόγου να συζητήσουμε τα προβλήματά του χωριού. Μα ΠΡΟΣΟΧΗ σε αυτούς που βάζουν τα προσωπικά τους συμφέροντα πάνω από το γενικότερο συμφέρον του χωριού, αυτούς τους ξέρουμε όλοι και σαν αυτούς έχουν περάσει πολλοί από το χωριό και σήμερα τους έχουμε παράδειγμά προς αποφυγή. Αν βάλουμε το μυαλό μας να δουλέψει θα τους βρούμε, βγάζουν μάτι που λέει ο λαός.

1 σχόλιο:

  1. Τι θέλει να πει ο ποιητής; Μα ποιος βάζει πάνω από το συμφέρον του χωριού το συμφέρον το δικό του; Ποιος; Ποιος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ενημερωνόμαστε για την περιοχή μας

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Αναγνώστες